Depremi uygulamalı olarak anlatan anne sosyal medyada gündem oldu: Japonların evi ve Türklerin evi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bir sosyal medya kullanıcısı çocuklarına deprem anında binaların neden yıkıldığını birkaç tahta parçası ve iki kalemle uygulamalı olarak anlattı. Anlattıklarını video kaydına alan annenin o anları sosyal medyada gündem oldu.

Bir annenin çocuklarına deprem anında binalarda yaşanan sarsıntıyı ve binaların neden yıkıldığını tahta parçalarıyla uygulamalı olarak anlattı. Anlattıklarını video kayda alan anne sosyal medyada gündem oldu.

Anne, çocuklarının yıkımın altında yatan esas nedeni anlaması için bir tepsi, birkaç da tahta parçası kullanarak Türkiye'deki evleri Japonya’dakilerle kıyasladı.

Japonların kullandığı raylı sistemde evlerin yıkılmadığını, anlatmak için tahta parçalarının altına iki kalem koyan anne, “Bu Japonların” evi diyerek tepsiyi salladı. Binalara benzettiği tahta parçaları düşmedi.

Tahtaların altından kalemi alan anne bu sefer tepsiyi yine salladı ve sahte bina yerle bir oldu. Anne o anları “Bu da Türklerin evi” diyerek anlattı.

Annenin binalardaki raylı sistemin önemini çocuklarına uygulamalı bir şekilde anlattığı o anlar sosyal medyada viral oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN