Sigortası, güvencesi olmayanlar bayram edecek! Devlet sizi de düşündü: Her ay tıkır tıkır maaş ödenecek!

Sigortası, güvencesi olmayanlar bayram edecek! Devlet sizi de düşündü: Her ay tıkır tıkır maaş ödenecek!

Sigortasız çocuklu kadınlar için İŞKUR'un mesleki eğitim kursları güzel bir fırsat sunuyor. İşsiz olan her vatandaşın başvurabildiği mesleki eğitim kursları, iş hayatına dönmek isteyen çocuklu kadınlardan yoğun ilgi görüyor. Mesleki eğitim kurs başvurusu kabul edilen hak sahiplerine 7 bin 50 bin TL'ye aylık maaş bağlanıyor. İşte, İŞKUR mesleki eğitim kursları başvuru sayfası...

Çalışmayan, sigortası olmayan çocuklu kadınların iş hayatına atılması için Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) düzenlediği 'Mesleki Eğitim Kursları' teşvik ediliyor.

Sigortası olmayan ve çalışmayan anneler, İŞKUR'un mesleki eğitim kurslarına katılmaya hak kazandıkları takdirde PTT üzerinden düzenli para ödemesi alabiliyor.

MESLEKİ EĞİTİM ALANLARA MAAŞ BAĞLANIYOR

Proje çerçevesinde, çalışmayan ve sigortası bulunmayan çocuklu kadınların İŞKUR'a bizzat başvurması gerekiyor.

Başvurusu onaylanan hak sahipleri önce kursa katılım sağlayacak, daha sonra ödemelerini her ay düzenli olarak PTT üzerinden alacak.

ÇALIŞMAYAN ÇOCUKLU KADINLARA 7 BİN TL ÖDEME

İŞKUR'un eğitimlerine katılmaya hak kazanan ev hanımları hem meslek öğreniyor, hem de 7 bin 50 TL'ye aylık maaş alıyor. Bunun için ev kadınlarının İŞKUR'a başvuru yapması gerektiğini ve sigortasız olmaları gerektiğini tekrar belirtelim.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Meslek eğitimi kursları için 15 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor.

Alınacak mesleki eğitim kursunun mesleğine ilişkin gereken özel koşullara sahip olunması gerekiyor.

Çocuklu kadınların 7 bin 50 TL maaştan faydalanması için açılan İŞKUR mesleki eğitim kurslarının süresi günlük en az 5 saat, en fazla 8 saat sürüyor.

Kurslar haftada 6 gün ve 30 ile 45 saat arasında değişiyor. Toplam kurs gün sayısı ise 160 günü aşmıyor.

Mesleki eğitim kursları için illerde veya ilçelerde bulunan İŞKUR şubelerinden ya da esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=1 internet sitesinden başvuru yapmak mümkün.

İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM KURSU BAŞVURU SAYFASI

İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI HAKKINDA BİLGİLER

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN