AB, Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımları 6 ay daha uzattı

AB, Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımları 6 ay daha uzattı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürerken ABD'den Rusya hakkında yeni bir karar alındı. AB Konseyi, bugün Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı nedeniyle Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımların 31 Temmuz'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle AB Konseyi, Rusya'ya uygulanan ekonomik yaptırımların 31 Temmuz'a kadar uzatıldığını açıkladı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Konseyin Basın Servisi, "Rusya'nın Ukrayna'daki durumu istikrarsızlaştıran eylemlerine yanıt olarak ilk olarak 2014 yılında uygulamaya konan bu yaptırımlar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik kışkırtılmamış, haksız ve yasa dışı askeri saldırganlığına yanıt olarak Şubat 2022'den bu yana önemli ölçüde genişletildi" denildi.

Avrupa bloğu, Rusya'nın saldırganlığına ilişkin yaptırımları ilk kez 31 Temmuz 2014'te, Moskova'nın Kırım'ı işgal etmesi ve Ukrayna'nın Donbas bölgesinde savaş başlatmasının ardından onaylamıştı. AB, tam kapsamlı işgalin ardından yaptırımlarını önemli ölçüde artırmış ve 24 Şubat 2022'den bu yana 12 büyük yaptırım paketini kabul etmişti.

AB, en son yaptırım paketini Aralık 2023'te onaylamıştı.

Moskova'ya yönelik yaptırımlar ticaret, finans, teknoloji ve çift kullanımlı mallar, sanayi, ulaşım ve lüks mallara yönelik kısıtlamalar da dahil olmak üzere çok çeşitli ekonomik alanları kapsıyor.

Bunlar ayrıca Rusya'nın deniz yoluyla taşınan ham petrolünün ve bazı petrol ürünlerinin yasaklanmasını, Rus bankalarının SWIFT uluslararası bankacılık sisteminden çıkarılmasını ve blok içindeki Rus propagandası ve dezenformasyon kanallarının askıya alınmasını da içeriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN