ABD basınında İsrail ve Hamas iddiası: Esir takası için CIA devreye girecek

ABD basınında İsrail ve Hamas iddiası: Esir takası için CIA devreye girecek

Savaş durumu devam eden İsrail ve Hamas arasında olabilecek esir takasıyla ilgili ABD basınından bir iddia geldi. Haberde Biden'ın, CIA Direktörü Burns'ü iki taraf arasında ateşkes ve büyük çaplı esir takası anlaşması görüşmesi yapmaya göndereceği ifade edildi.

İsrail ve Filistin arasındaki savaşta dördüncü ay tamamlanmak üzere. İsrail, Filistin üzerindeki orantısız gücüne devam ederken yeniden 'esir takası' konusu gündeme geldi.

The Washington Post Gazetesi'nin konuya dair bilgisi olan ve adının açıklanmasını istemeyen yetkililere dayandırdığı haberine göre, olaya CIA Direktörü William Burns el atacak.

Direktör Burns, İsrailli ve Mısırlı mevkidaşlarının haricinde Katar Başbakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile görüşmelere katılmak sebebiyle önümüzdeki günlerde Avrupa'ya gidecek.

Söz konusu görüşmelerde, 7 Ekim 2023'ten bu yana süren (Gazze'deki) çatışmalara en uzun süreli aranın verilmesi ve tüm esirlerin serbest bırakılması konuşulacak.

60 GÜNLÜK ATEŞKES ÖNERİSİ

Çatışmalara verilmesi ön görülen aranın süresi bilinmezken, bazı haberlerde İsrail'in tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında 60 günlük ateşkes önerdiği öne sürülmüştü.

Beyaz Saray yetkilileri dün gazetecilerin Burns'ün seyahati hakkındaki soruya yorum yapmaktan kaçınırken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby ise "Yeni bir rehine anlaşması yapmak için yürüttüğümüz tartışmalar ciddiyetle yürütülüyor." dedi.

İsrail basınında dün çıkan bir haberde ise Katar'ın, Hamas'ın esir takasına ilişkin müzakereleri askıya aldığını İsrail'e ilettiği iddia edilmişti.

Haberde, "Hamas, Katarlı arabuluculara İsrail'in anlaşmanın ilk aşamasından (esir değişimi) itibaren Gazze Şeridi'ndeki tüm güçlerini çekmesini ve savaşı durdurmasını talep ettiğini iletti." ifadeleri kaydedilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN