ABD basınından çarpıcı iddia: Ukrayna Çin’i eleştirmeye korkuyor

ABD basınından çarpıcı iddia: Ukrayna Çin’i eleştirmeye korkuyor

İşgal altındaki Ukrayna’nın, Rusya ile iyi ilişkileri olan Çin’i eleştirmekten korktuğu bildirildi. ABD basınında yayınlanan bir haberde, Kiev'in gelecekte yatırım çekme umuduyla ve savaşta potansiyel arabuluculuk rolü nedeniyle Çin’i eleştirmek konusunda endişeli olduğu iddia edildi.

ABD merkezli Politico, Çin’den yatırım arzusunun yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Asya'nın ekonomik gücüyle kazançlı ticari ilişkileri sürdürmeye çalıştığını ve Pekin'i Rus işgalinde potansiyel bir arabulucu olarak gördüğünü bildirdi.

‘ÇİN’İ KIŞKIRTABİLİR’

Ukrayna parlamentosunun Dış Politika Komitesi Başkanı Aleksandr Merezhko, "Çin'i daha sert bir şekilde eleştirmeye başlarsak, Pekin'in bunu Rusya'ya askeri yardım yapmak için bir bahane olarak kullanacağından endişe ediliyor" dedi.

Politico'ya konuşan Merezhko, Zelenskiy'nin Pekin'e yönelik mevcut stratejisinin ihtiyatlı olduğunu, ancak "Çin'den gerçek bir yardım konusunda çok az umut beslediğini" savundu. Pekin, Moskova'ya silah yardımı yapma niyetinde olduğu yönündeki iddiaları reddediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN