ABD Başkanı Biden: Elon Musk'ın yabancı ülkelerle ilişkileri araştırılabilir

ABD Başkanı Biden: Elon Musk'ın yabancı ülkelerle ilişkileri araştırılabilir

ABD Başkanı Joe Biden, son dönemde özellikle art arda gelen istifa kararlarıyla gündemden düşmeyen Twitter'ın yeni patronu Elon Musk için "diğer ülkelerle iş birliğinin ve teknik ilişkilerinin incelenmeye değer olduğunu" söyledi.

Tesla ve SpaceX'in kurucu CEO'su Elon Musk'ın, Twitter'ı satın aldığını açıkladığı andan beri sular durulmuyor. Son olarak ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC), Twitter'daki son gelişmeleri derin bir endişeyle takip ettiklerini duyurdu. ABD Başkanı Joe Biden da, Elon Musk'ın diğer ülkelerle iş birliğinin ve teknik ilişkilerinin incelenmesi gerektiğini bildirdi.

'HİÇ KİMSE YASALARIN ÜSTÜNDE DEĞİL'

FTC sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, "Twitter'daki son gelişmeleri derin bir endişeyle takip ediyoruz. Hiçbir CEO veya şirket yasaların üzerinde değildir ve şirketler bizim mutabakat kararlarımıza uymalıdır" ifadesi kullanıldı.

Euronews'te yer alan habere göre açıklamada, revize edilen kararların uyumu sağlamak için yeni araçlar sağladığı ve FTC'nin bunları kullanmaya hazır olduğu belirtildi.

TWITTER'DA PEŞ PEŞE İSTİFALAR

FTC'nin açıklamasının, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alması sonrasında şirketin üst düzey güvenlik, gizlilik ve uyum yetkililerinin istifalarının ardından gelmesi dikkati çekti.

Twitter'ın Bilgi Güvenliği Yöneticisi Lea Kissner, dün Twitter'dan yaptığı paylaşımda, şirketten ayrıldığını duyurdu. Kissner, "Twitter'dan ayrılmak için zor bir karar verdim. Harika insanlarla çalışma fırsatım oldu ve gizlilik, güvenlik ve bilgi teknolojileri ekipleriyle ve yaptığımız işle gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

ABD basınında yer alan haberlerde, Twitter'ın gizlilik yöneticisi Damien Kieran ile uyum yöneticisi Marianne Fogarty'nin de istifa ettiği bildirildi.

KENDİSİNİ 'TEK YÖNETİCİ' YAPTI

Twitter'ın güvenlik ve gizlilik alanlarında çalışan üst düzey yetkililerinin şirketten ayrılması, sosyal medya şirketini düzenleyici kuralları ihlal etme riskiyle karşı karşıya bıraktığı şeklinde yorumlandı.

Şirkette yönetim kurulunu feshederek kendisini "tek yönetici" yapan Musk, Twitter çalışanlarının yarısının işine son vermişti.

'MUSK'IN YABANCI HÜKÜMETLERLE İŞ BİRLİĞİ ARAŞTIRILABİLİR'

ABD'de 8 Kasım'da yapılan ara seçimler hakkında konuşan Biden'a, Musk'ın ABD ulusal güvenliğine tehdit olup olmadığı ve Twitter'ı yabancı hükümetlerle ortak satın almasının Washington tarafından incelenip incelenmeyeceği soruldu.

ABD Başkanı Joe Biden, Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk'ın diğer ülkelerle iş birliğinin ve teknik ilişkilerinin incelenmeye değer olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN