ABD Başkanı ‘rakibi’ni yorumladı: Trump etkisi iki yıl içinde belli olur

ABD Başkanı ‘rakibi’ni yorumladı: Trump etkisi iki yıl içinde belli olur

ABD lideri Biden, Cumhuriyetçi Parti'nin içindeki farklı görüşler olduğunu söyleyerek partinin önümüzdeki dönemde Trump hakimiyetinde olup olmayacağının ortaya çıkacağını belirtti.

2024 yılında gerçekleştirilecek seçimlerde ikinci dönem için aday olacağı söylenen ABD Başkanı Joe Biden, bir programda, 2020 yılından bu yana ülkesinde geçirdiği başkanlık dönemine ve rakibi Cumhuriyetçi Parti’nin durumuna değinerek parti içindeki Trump etkisinin kısa süre içinde netleşeceğini söyledi.

‘YAPILAMAZ DENİLEN İŞLER BAŞARDIK’

Ülkesine ruhunu yeniden kazandırmak, orta sınıfı güçlendirmek ve ABD’yi bir araya getirmek için 2020 seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu hatırlatan Biden, göreve başlamasından bu yana altyapı yasası, çevre ile ilgili düzenlemeler ve eşcinsel evliliklere onay verme olmak üzere "yapılamayacak" denilen birçok şeyi yaptıklarını söyledi.

Katıldığı Daily Show programında, iki partinin de onay verdiği birçok yasama faaliyetinde de bulunduklarını belirtirken, gençlerin geleceğini kurtarma hedefiyle iklim krizi için yaptığı çalışmalardan bahsederek iklim krizinin gerçek bir sorun olduğunu, ancak fosil yakıtlara en az 10 yıl daha ihtiyaçlarının olacağını kaydetti.

‘İKİ YIL İÇİNDE ORTAYA ÇIKACAK’

Biden, Kongre’deki Cumhuriyetçilerin üçte birinin eski başkan Trump destekçilerinden oluştuğunu söyledi. Diğer taraftan, bazı Cumhuriyetçilerin kendisiyle aynı görüşte olduğunu ancak bunu açıklarlarsa parti içinde hedef gösterileceklerini söylediklerini aktaran Biden, Cumhuriyetçi Parti'nin "önemli bir geçiş sürecinde" olduğunu ifade etti.

Biden, "Gelecek iki yıl içinde, Trumpçı Cumhuriyetçilerin partiyi kontrol edip etmeyeceğini göreceğiz" ifadelerinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN