ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in kritik turu başladı: Kalıcı ateşkes sağlanır mı?

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'in kritik turu başladı: Kalıcı ateşkes sağlanır mı?

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze'de varılan ateşkes ile ilgili kritik Ortadoğu turuna başladı. İlk olarak İsrail'in ziyaret eden Blinken'in diğer durakları ise Filistin, Mısır ve Ürdün olacak.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in kritik Ortadoğu turu başladı. Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı'na inen Blinken'ı, İsrailli mevkidaşı Gabi Ashkenazi karşıladı.

İsrail ile Hamas arasında 21 Mayıs'ta varılan ateşkesi desteklemek ve Gazze Şeridi'ne insani yardımların ulaştırılması konularının gündemde olacağı tur kapsamında Blinken İsrail, Filistin, Mısır ve Ürdün'de temaslarda bulunacak.

01.jpg

MAHMUD ABBAS İLE GÖRÜŞECEK

Blinken'ın bugün İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Ashkenazi ile görüştükten sonra Ramallah'a geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Muhammed Iştiyye ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Blinken daha sonra Mısır ve Ürdün'ü ziyaret edecek.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar sonrası Hamas ile varılan ateşkes 21 Mayıs'ta devreye girmişti.

Ateşkes için Mısır devreye girmiş, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İsrailli mevkidaşı Gabi Aşkenazi görüştü. İkili görüşmesinin ardından Mısır'a teşekkür edilmiş, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise Blinken'in İsrail ile Filistin'in ziyaret edeceğini açıklanmıştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN