Ateşkes sağlandı, ABD devreye girdi: En üst düzey yetkili bölgeye gidiyor

Ateşkes sağlandı, ABD devreye girdi: En üst düzey yetkili bölgeye gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail-Hamas ateşkesinin ardından bölgeye gitme kararı aldı. Blinken'ın ziyaretin tarihi ile ilgili ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama yapılmadı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Filistin meselesini görüşmek ve taraflarla temasta bulunmak için bölgeye gidiyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price'ın yazılı açıklamasına göre Blinken, İsrailli mevkidaşı Gabi Aşkenazi ile iki telefon görüşmesi yaptı.

İKİ BAKAN'DAN MISIR'A TEŞEKKÜR

Blinken "tarafların ateşkese vardığını" bildiren Aşkenazi'ye duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve iki bakan da arabuluculuk çabaları nedeniyle Mısır'a teşekkür etti.

Blinken'ın ilerleyen günlerde hem Filistinli hem de İsrailli taraflarla bir araya gelmek için bölgeye gideceği bilgisinin yer aldığı açıklamada, ABD'nin, bölgede sükunetin muhafazası için tüm paydaşlarla yakın koordinasyon ve iletişim halinde olacağı kaydedildi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, 14 Mayıs'ta yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmaması halinde Tel Aviv'le ilişkilerin askıya alınacağını duyurmuştu.

NE OLMUŞTU?

İsrail Güvenlik Kabinesi, işgal altındaki Gazze Şeridi için ateşkes kararı almıştı. Ateşkesi Hamas'ın da kabul ettiği ve dün gece saat 02.00'de başladığı belirtilmişti.

Netanyahu'nun Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Güvenlik Kabinesinin İsrail-Filistin arasındaki ateşkesi oybirliğiyle onayladığı doğrulanarak, Mısır'ın karşılıklı ateşkes girişimini herhangi bir koşul olmaksızın kabul edildiği ve daha sonra belirlenecek bir saatte yürürlüğe gireceği aktarılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN