ABD polisinden 'Gazze'ye destek' gösterisine sert müdahale: Eylemcileri yerlerde sürüklediler

İsrail'in Gazze'ye saldırılarına verdiği açık destek nedeniyle tepki çeken ABD’nin başkenti Washington’da polis, Kongre binası yakınındaki Demokratik Ulusal Komitesi önünde yapılan "Gazze’de ateşkes" gösterisine sert müdahalede bulundu. Göstericileri merdivenlerden sürükleyerek dağıtmaya çalışan ve biber gazı kullanan polis, bir kişiyi de gözaltına aldı.

On yıllardır Filistin halkına zulmeden İsrail’in Gazze Şeridi’ne 41 gündür gerçekleştirdiği ağır bombardımana ve ABD’nin saldırılara verdiği desteğe uluslararası kamuoyunun tepkileri artarken, Filistin'e destek gösterileri de artıyor.

ABD’nin başkenti Washington DC’de Siyonizm karşıtlığıyla bilinen “Jewish Voice for Peace” (Barış için Yahudi Sesi) ve "IfNotNow" adlı sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla "Gazze’de ateşkes ilan edilmesi" talebiyle gösteri düzenlendi.

1-012.jpg

GÖSTERİCİLERİ SÜRÜKLEDİLER

Kongre binası yakınındaki Demokratik Ulusal Komite (DNC) önünde gerçekleştirilen gösteride Gazze’ye destek sloganları atıldı. Filistin yanlısı göstericilere polisten müdahale ise gecikmedi. Polis, göstericileri merdivenlerden sürükleyerek dağıtmaya çalıştı, ayrıca biber gazı kullandı.

'POLİSE SALDIRI'DAN GÖZALTI

ABD Kongre Binası Polisinden yapılan açıklamada, gösteriye yaklaşık 150 kişinin katıldığı, müdahale sırasında 6 polisin yaralandığı, 1 kişinin "polise saldırı" nedeniyle gözaltına alındığı duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN