ABD tartışmalı Teksas sınır yasasını askıya aldı

ABD tartışmalı Teksas sınır yasasını askıya aldı

ABD Yüksek Mahkemesi, Teksas eyaletinde polise Meksika sınırından ülkeye giren sığınmacıları gözaltına alma yetkisi veren yasayı geçici olarak durdurma kararı aldı. ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Samuel Alito, yasanın 13 Mart'a kadar askıya alınmasına karar verildiğini ifade etti.

ABD Yüksek Mahkemesi, ülkenin güneyindeki Teksas eyaletinde polise sığınmacıları gözaltına alma yetkisi veren yasayı 13 Mart tarihine kadar askıya aldı.

BBC'de yer alan habere göre ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Samuel Alito kararında, Teksas eyaleti yetkililerinin savlarını mahkemeye sunmaları için 11 Mart Pazartesi gün sonuna kadar süreleri olduğunu bildirdi.

BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ PLANLANIYORDU

SB4 olarak bilinen yasanın bugün yürürlüğe girmesi planlanıyordu ve sınır geçişlerini yasa dışı hale getirecek ve hapis cezasıyla cezalandırılacaktı. Teksas'ın Cumhuriyetçi Partili Valisi Greg Abbott, söz konusu yasayı Aralık 2023'te onaylamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Beyaz Saray'da olduğu dönemde rekor bir sayıyla 6,3 milyondan fazla göçmen yasadışı yollardan ABD'ye geçerken gözaltına alındı.

Donald Trump'ı destekleyen bir Cumhuriyetçi olan Vali Abbott, göçmen geçişlerini azaltmak için SB4 yasasının gerekli olduğunu ve Bay Biden yönetiminin yeterince çaba göstermediğini söyledi.

Abbott, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini sınır güvenliği konusunda yeterli önlem almamakla suçlayarak sığınmacıların ABD'ye geçmek için çoğunlukla tercih ettiği Eagle Pass kentindeki sınır bölgesine yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda dikenli tel çekilmesini emretmişti. Biden yönetimi ise sınır güvenliğinin federal hükümetin yetkisinde olduğunu belirterek dikenli tellerin kaldırılması için ABD Yüksek Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN