ABD tüm Büyükelçilik personelini tahliye etti

ABD tüm Büyükelçilik personelini tahliye etti

Taliban'ın Afganistan'ı ele geçirmesiyle birlikte ülkeden kaçışlar sürerken birçok ülke de personelini tahliye ediyor. ABD de yaptığı açıklamada Kabil Büyükelçiliğindeki tüm personelin güvenli şekilde Hamid Karzai Havalimanına transfer ettiğini açıkladı.

Afganistan hükümetinin elinde kalan son büyükşehir ve ülkenin başkenti olan Kabil de dün Taliban'ın eline geçti. Bu gelişmeyle birlikte Afganistan Cumhurbaşkanı Gani, ülkeden kaçarken birçok Afgan da ülkeden çıkmanın yollarını arıyor. Birçok ülke de Afganistan'da bulunan vatandaşlarının tahliyesi için çabalıyor.

ABD, KABİL BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEKİ PERSONELİNİ HAVALİMANINA TRANSFER ETTİ

Afganistan'dan ani şekilde çekilmesiyle birlikte Taliban'ın hızla alan kazanmasına yol açan ABD de personelini tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Kabil Büyükelçiliğindeki tüm personelin güvenli şekilde Hamid Karzai Havalimanına transfer edildiğini açıkladı.

TAHLİYE OPERASYONUNA 6 BİN ABD ASKERİ KATILDI

Yaklaşık 6 bin ABD askerinin katıldığı tahliye operasyonunda binlerce Amerikalı personel ile 2 bin kadar ABD'ye destek olan Afgan'ın da ülkeden çıkarılması bekleniyor. Taliban ise, ülkeden çıkabilmek için havalimanında toplanan kişilere seslenerek, 'herkesin evine dönebileceğini' ve 'sivillerin zarar görmeyeceğini' söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN