Bild, Merkel'in Afganistan yorumunu yazdı: Türkiye ile yakın çalışılmalı

Bild, Merkel'in Afganistan yorumunu yazdı: Türkiye ile yakın çalışılmalı

Taliban'ın Afganistan'ın başkenti Kabil'i ele geçirmesi sonrası Bild gazetesi, Almanya Başbakanı Merkel'in Afganistan'daki son durumun ardından Türkiye ile yakın çalışılması gerektiğini söylediğini söyledi.

Bild gazetesi, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) kaynaklarına dayandırdığı haberinde, yönetim kurulu toplantısına bağlanan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Afganistan'daki durumla ilgili görüşlerini paylaştığını yazdı.

"TÜRKİYE İLE YAKIN ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR"

Haberde, Almanya'nın Afganistan'daki insanlara yerel bazda destek vermekle ilgilendiğine ve olası bir sığınmacı dalgasına dikkati çeken Merkel'in, "Bunun dışında da Türkiye ile yakın çalışmamız gerekiyor" dediği iddia edildi.

"KURTARMAYA KONSANTRE OLMALIYIZ"

Almanya Şansölyesi'nin, Afganistan'dan çekilme kararının nihayetinde Amerikalılar tarafından verildiğini söylediği aktarılan haberde, ABD'li askerlerin çekilmesinin ardından bunun bir domino etkisi yaptığını anlatan Merkel'in, "Acı saatler yaşıyoruz, şimdi kurtarmaya konsantre olmalıyız" dediği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN