Son 50 yılın en büyük hortumu yıktı geçti! Biden 'OHAL' dedi

Son 50 yılın en büyük hortumu yıktı geçti! Biden 'OHAL' dedi

ABD’nin Mississippi eyaleti ve çevresinde meydana gelen 10’dan fazla hortumda 26 kişi hayatını kaybetti. ABD Başkanı Joe Biden, son 50 yılın en büyük hortumu olan afet nedeniyle bölgede olağanüstü hal ilan etti.

ABD'nin Mississippi eyaleti ve çevresinde iki günde 10’dan fazla hortum meydana geldi. Büyük yıkımlara yol açan hortumlarda toplam 26 kişi hayatını kaybetti ve birçok ev hasar aldı.

SON 50 YILIN EN BÜYÜK HORTUMU

ABD’de yaşanan son 50 yılın en büyük hortumu olduğu belirtilen felaketin 2. gününde kurtarma ekipleri hala enkaz altında canlı ararken, bölge halkı ise evlerinden geriye kalan yıkıntılar içinde değerli eşyalarını kurtarıyor.

333333.jpg

Genellikle düşük gelirli ailelerin yaşadığı Rolling Fork kasabasında vatandaşlar, iki gün boyunca savaştıkları hortumların ardından evlerini tekrar yaşanır hale getirmek için çabalıyor.

BAŞKAN BİDEN OHAL İLAN ETTİ

Başkan Joe Biden, 26 kişinin hayatını kaybettiği yıkıcı hortumun ardından acil durum ilan etti.

Ulusal Hava Durumu Servisi, Rolling Fork'u vuran hortumun 5 üzerinden 4 şiddetinde olduğunu ve hızının saatte 300 kilometrenin üzerine çıktığını açıkladı.

hortum.jpg

Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) yetkilileri, felaketten etkilenen bölge halkına yapılan yardımları paylaşırken Mississippi valisi Tate Reeves'dan korkutan açıklama geldi.

DAHA KÖTÜ HAVA KOŞULLARI YAKLAŞIYOR

Hortumdan etkilenen bölge halkının yanında olacağını belirten Mississippi valisi Tate Reeves, "Ne yazık ki Mississippi'de potansiyel olarak daha fazla kötü hava koşulları bize doğru yaklaşıyor” şeklinde uyarıda bulundu.

hortum22.jpg

Hortumun yaşandığı günden 3 gün önce Ulusal Hava Durumu Servisi, Rolling Fork bölgesine doğru ilerleyen bir hortum konusunda uyarı yapmış ve "Hayatınızı korumak için hemen saklanın” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN