ABD'de göçmen cinayetine Trump'ın yorumu değişti: 'Renee Good’un ölümü trajedi, polis bazen hata yapabilir'

ABD'de göçmen cinayetine Trump'ın yorumu değişti: 'Renee Good’un ölümü trajedi, polis bazen hata yapabilir'

ABD Başkanı Donald Trump, Minneapolis’te ICE polisleri tarafından öldürülen 37 yaşındaki Renee Good olayına ilişkin açıklamasında, yaşananları “trajedi” olarak tanımladı. Trump, ICE görevlilerinin zor koşullarda çalıştığını savunarak “bazen hata yapabileceklerini” söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ikinci başkanlık döneminin birinci yılı dolayısıyla Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, dış politikadan iç güvenliğe kadar birçok başlıkta değerlendirmelerde bulundu. Trump’ın açıklamalarında öne çıkan başlıklardan biri, Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi (ICE) polisleri tarafından öldürülen Renee Good olayı oldu.

Trump, olayla ilgili soruya verdiği yanıtta, Good’un ölümünü “korkunç” ve “trajik” olarak nitelendirdi.

“OLAYIN İKİ TARAFINI DA ANLIYORUM”

Trump, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Biliyorsunuz, o kadın vurulduğunda gerçekten çok kötü hissettim. Olayın iki tarafını da anlıyorum. Bu korkunç bir şey.”

ICE görevlilerinin çalışma koşullarına da değinen Trump, “Zor insanlarla uğraşıyorlar” diyerek şu değerlendirmeyi yaptı:
“Biliyorsunuz, hata yapacaklar. Bazen ICE birilerine karşı çok sert olabilir. Hata yapacaklar. Bazen bu hatalar çok kötü sonuçlar da doğurabilir.”

“BABASI BENİM DESTEKÇİM”

Trump, öldürülen Renee Good’un ailesine de değinerek, Good’un babasının kendisini desteklediğini söyledi. Trump, bu duruma ilişkin olarak,
“Birçok kişi babası için ‘Seni seviyor’ diye konuştu. Umarım hâlâ öyle hissediyordur” ifadelerini kullandı.

Trump, daha önce yaptığı açıklamalarda ise Good’un ICE polislerini ezmeye çalıştığını ve “korkunç davrandığını” iddia etmişti.

NE OLMUŞTU?

Olay, 7 Ocak’ta Minneapolis’te ICE polislerinin göçmenlere yönelik düzenlediği bir operasyon sırasında meydana geldi. 37 yaşındaki Renee Good, ICE görevlileri tarafından aracında vurularak öldürüldü.

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, olaydan sonra yaptığı açıklamada, Good’un ICE memurlarını “ezmeye çalıştığını” ve aracıyla polislerin üzerine sürdüğünü öne sürdü. Noem,
“Memurlarımızdan biri kendisini ve çevresindekileri korumak için hızlı ve savunmacı bir şekilde ateş etti” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER KAMUOYUNDA TARTIŞMA YARATTI

Ancak olay anına ilişkin cep telefonu görüntüleri sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Paylaşılan videolarda, Good’un aracının içinde yol ortasında durduğu, bir ICE polisinin aracın kapısını zorla açmaya çalıştığı görülüyor.

Görüntülere göre, bu sırada direksiyonu kırarak uzaklaşmaya çalışan sürücüye, aracın önüne yaklaşan bir başka ICE polisinin yakın mesafeden üç el ateş ettiği dikkat çekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN