ABD'de rekor sayı: Doğum oranları son 42 yılın gerisinde

ABD'de rekor sayı: Doğum oranları son 42 yılın gerisinde

ABD’de doğum oranlarının bir önceki yıla gör, geçen yıl yüzde 4 gerileyerek 1979'dan bu yana en düşük seviyeye indi. Kovid-19 salgını nedeniyle 2021 yılında da oranların düşük devam etmesi bekleniyor.

ABD'de doğum oranları ile ilgili dikkat çeken bir veri paylaşıldı. Ulusal Sağlık İstatistikleri Merkezi tarafından yayınlanan raporda, 2020 geçici verilerine göre ülkede 3,6 milyon doğum gerçekleştiği kaydedildi.

SALGINLA DAHA DA DÜŞECEK

Raporda, ülkedeki genel doğurganlık oranının 15-44 yaş arasındaki her 1000 kadında 55,8'e düştüğüne işaret edildi.

Son 6 yılda doğum oranlarında her yıl yaklaşık yüzde 2’lik bir düşüş yaşandığına dikkat çekilen raporda, Kovid-19 salgını nedeniyle 2021 yılında da oranların düşük devam etmesinin beklendiği belirtildi.

İŞSİZLİK ENDİŞESİ DE ARTIRDI

Uzmanlar, Kovid-19 bağlantılı işsizlik endişesinin yanı sıra hamilelik sırasındaki kontroller ve hastane sürecinde virüse yakalanma korkusunun da doğum oranlarındaki düşüşte etkili olabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN