ABD’de seçim savaşları: İki Cumhuriyetçi aday yarışıyor

ABD’de seçim savaşları: İki Cumhuriyetçi aday yarışıyor

ABD’nin 2024 seçimleri yaklaşırken, Cumhuriyetçi kanadın muhtemel adayları olan Donald Trump ve Ron DeSantis arasındaki adaylık mücadelesi kızışıyor. Yarıştaki yeni süreç, eski başkanın Trump’ın yaklaşan seçimlerde Florida Valisi’ne nasıl saldırmayı planladığına dair haberlerle başladı.

ABD’de 2024 yılında gerçekleştirilecek olan seçimlerde Cumhuriyetçi Parti’de adaylık yarışı başladı. Seçime bir yıldan fazla bir süre varken, ABD eski başkanı Donald Trump ve eski başkan döneminde parlayan Florida Valisi Ron DeSantis arasında 'yarış' başladı.

‘SADAKATSİZ RON’

ABD merkezli haber sitesi Axios, "Trump'ın düşüncelerine aşina olan kaynaklara ve arkadaşlara" atıfta bulunarak eski başkanın sadakatsizlik, sosyal güvenlik ve sağlık sistemindeki değişikliklere destek gibi alanlarda "valiyi kötüleyrek Ron DeSantis’e" saldırmayı planladığını bildirdi.

Axios, ‘Trump’ın bir sırdaşı’nın şunları söylediğini aktardı: "Trump öncesi Ron var ve Trump sonrası bir Ron var. Eskiden Reagan Cumhuriyetçisiydi. O buradan geliyor. Şimdi beceriksizce görüşlerini o partinin popülist milliyetçi duygusuyla eşleştirmeye çalışıyor.”

CUMHURİYETÇİLER TRUMP’I İSTEMİYOR

Trump ve Güney Karolina eski valisi Nikki Haley, Cumhuriyetçi Parti’den başkan adaylığı için ilan edilen tek büyük adaylar, ancak DeSantis, aday olması beklenen diğer isimler arasında yer alıyor.

Trump ve DeSantis anketlere hakim olsa da, Trump son zamanlarda birçok ankette DeSantis'e karşı bir yükseliş yaşadı. Pek çok Cumhuriyetçi, Trump'ın kaotik başkanlığı, iki görevden alma, 6 Ocak ayaklanmasının kışkırtılması ve birbirini izleyen ara seçimlerdeki kötü sicili sonrasında üçüncü bir Trump adaylığına karşı çıkıyor.

Ancak birçok kişi, 2016'da olduğu gibi, bölünmüş bir alanın Trump’a çoğunluğun desteğine ihtiyaç duymadan adaylığı verebileceğinden korkuyor. Anketler, Haley ve DeSantis'in Trump karşıtı desteği böldüğünü gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN