ABD'den aktarmalı tahliye: Aralarında Türkiye de var

ABD'den aktarmalı tahliye: Aralarında Türkiye de var

ABD yönetimi, ABD'ye destek olan Afganların ve başka ülkelerin vatandaşlarının aktarmalı şekilde ABD'ye götürüleceğini açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, aralarında Türkiye'nin de olduğu çok sayıda ülkeden aktarmalı uçuşlarla tahliyenin gerçekleşeceğini belirtti.

Taliban'ın yönetimini ele geçirdiği Afganistan'dan insanların kaçışları sürüyor. Ülkeler de Afganistan'da bulunan vatandaşlarını tahliye ediyor. Afganların bundan sonraki yaşamlarının hangi koşullarda süreceği, kadınların ve kız çocuklarının hakları ise endişeye neden oluyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Taliban'ın son olarak ele geçirdiği Kabil'den tahliye edilecek yolcuların, aralarında Türkiye, İngiltere, Almanya, İtalya ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de (BAE) olduğu çok sayıda ülkeden aktarmalı uçuşlarla ABD'ye gönderileceğini açıkladı.

ABD'YE DESTEK OLAN AFGANLAR DA AKTARMALI UÇUŞLA GÖNDERİLECEK

Price, sadece ABD vatandaşlarının değil, aynı zamanda ABD'ye destek olan Afganların ve diğer ülke vatandaşlarının da söz konusu tahliye uçuşlarıyla bu ülkeler üzerinden aktarmalı uçuşlarla ABD'ye gönderileceğini belirtti.

13 BİNDEN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Katar'dan kalkan ilk uçağın da Almanya'daki Ramstein Hava Üssü'ne ineceğini anlatan Price, bunun dışında başta Bahreyn ve BAE olmak üzere diğer ülkelere de tahliye yolcularının yavaş yavaş transfer için taşınacağını söyledi.

Price ayrıca, Arnavutluk, Kanada, Kolombiya, Kosta Rika, Şili, Kosova, Makedonya, Meksika, Polonya, Katar, Ruanda, Ukrayna ve Uganda'nın, "risk altındaki belli sayıda Afgan'ın" ülkelerine yerleştirilmesi konusunda öneri yaptıklarını ve bu önerileri değerlendireceklerini açıkladı.

ABD Dışişleri Sözcüsü, tahliye operasyonunun başladığı 14 Ağustos'tan bu yana 13 binden fazla kişiyi Kabil'den tahliye ettiklerini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN