ABD’li komutanlardan çarpıcı Ukrayna çıkışı

ABD’li komutanlardan çarpıcı Ukrayna çıkışı

Rusya'nın neredeyse 8 ayı geride bırakan Ukrayna işgali NATO ve Rusya arasında savaş endişelerini gündeme taşırken ABD'li komutanlardan çok dikkat çeken açıklamalar geldi. ABD’nin 101. Hava Birliği Komutanı Tuğgeneral John Lubas, Rusya ve Ukrayna arasında çatışmaların şiddetlenmesi halinde ABD hava birliklerinin Ukrayna’ya girmeye hazır olduğunu söyledi. “NATO topraklarının her karışını koruyacağız” dedi.

Rusya'nın neredeyse 8 ayı geride bırakan Ukrayna işgali NATO ve Rusya arasında savaş endişelerini gündeme taşırken ABD'li komutanlardan çok dikkat çeken açıklamalar geldi. ABD’nin 101. Hava Birliği Komutanı Tuğgeneral John Lubas, Rusya ve Ukrayna arasında çatışmaların şiddetlenmesi halinde ABD hava birliklerinin Ukrayna’ya girmeye hazır olduğunu söyledi.

ABD'nin 101. Hava Birliği Komutanı Tuğgeneral John Lubas, ABD askerlerinin Ukrayna'ya girebileceği sinyalini verdi. CBS News kanalının haberine göre Lubas, Rusya ve Ukrayna arasında çatışmaların şiddetlenmesi ve savaşın bir NATO ülkesine sıçraması halinde ABD hava birliklerinin Ukrayna'ya girmeye hazır olduğunu söyleyerek “NATO topraklarının her karışını koruyacağız” dedi.

'ABD ASKERİ SINIRI GEÇEREK UKRAYNA'YA GİRMEYE HAZIR'

Romanya'da konuşlu ABD birliklerinin komutanı Edwin Matthaidess de, birliklerin Ukrayna'daki Rus birliklerin hamlelerini yakından izleyerek olası bir savaşa hazırlandığını, gerekirse Ukrayna'ya girebileceklerini kaydetti. Sözcü'nün aktardığına göre Matthaidess “Kentucky'deki Fort Campbell üssünden gelen 4700 askerin tamamı NATO'nun doğu kanadını korumak üzere konuşlandırıldı” açıklaması yaptı.

İki komutan da yüzlerce ABD askerinin her an sınırı geçip Ukrayna'ya girmeye hazır halde beklediğini vurguladı.

ABD, NATO üyesi olmayan Ukrayna'ya savaşın başından bu yana büyük askeri yardım yaptı ve çok sayıda gelişmiş silah gönderdi. ABD Başkanı Biden ise orduyu Ukrayna'ya destek için ülkeye göndermeyi planlamadığını belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN