Ukrayna’ya radyoaktif bomba suçlaması

Ukrayna’ya  radyoaktif bomba  suçlaması

Amerikan Savunma Bakanı’yla yaptığı telefon görüşmesinden iki gün sonra Sergey Şoygu, sırasıyla Fransız, Türk ve İngiliz Savunma Bakanlarıyla görüştü. Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu ile görüşmesinde Şoygu, Kiev’in savaşta radyasyon yayan “nükleer bomba” kullanmış olabileceğini iddia etti.

“Kirli bomba” adı verilen bu tip bombalar, konvansiyonel patlayıcılarla radyoaktif materyal yayıyor. Rus savunma bakanlığı, iddialarını kanıtlayan herhangi bir kanıt sunmadı. Lecornu ile görüşmesinden bir süre sonra da Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüşen Şoygu, Rusya’dan yapılan açıklamaya göre, aynı iddiaları Akar’a da iletti.

Görüşmeyle ilgili Ankara’dan henüz bir açıklama gelmedi. Şoygu, aynı gün içinde İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace’ı da arayarak Ukrayna’nın “radyoaktif madde içeren bomba kullandığıyla” ilgili iddialarını iletti. Bazı uzmanlar Rusya’nın bir nükleer saldırı için zemin oluşturmaya çalışabileceğini belirtti. ‘Kriz kahini’ diye bilinen Nouriel Rubini, Putin’in ilk nükleer hedefinin ABD’nin New York kenti olacağını öne sürerek, “Burada yaşamak güvenli değil” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN