ABD’li senatörden dikkat çeken çıkış: Ukrayna’yı korumazsak Çin Tayvan’ı alır

ABD’li senatörden dikkat çeken çıkış: Ukrayna’yı korumazsak Çin Tayvan’ı alır

İşgal altındaki Ukrayna’da ziyaretlerde bulunan Senatör Lindsey Graham, ABD'nin Rusya'ya karşı savaşta Kiev yönetimini yeterince desteklememesi halinde bunun Çin'e Tayvan'ı alabileceğine dair bir sinyal göndereceğini belirtti.

ABD Senatosu’nun Cumhuriyetçi üyesi Lindsey Graham, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ile görüştükten sonra Biden'ın halihazırda sağlanan 35 milyar doları aşkın silah ve askeri donanıma ek olarak Ukrayna'ya daha fazla silah göndermesi gerektiğini söyledi.

Graham, "Ukrayna'ya yardım etmekten geri adım atılamaz çünkü burada başarısız olursak Tayvan gider" dedi.

‘DÜNYAYI KORUMANIN EN İYİ YOLU…’

Gazetecilere konuşan senatör, "Cumhurbaşkanlığı için yarışıyorsanız, bir Cumhuriyetçi veya Demokrat olarak, Ukrayna'nın fişini çekersek Çin'e karşı daha güçlü olacağımız iddiasını nasıl öne süreceğinizi bilmiyorum. Bu hiç mantıklı değil. Çinliler, bir komşuyu işgal etmenin göründüğü kadar kolay olmadığını görüyor. Tayvan'ı ve dünya düzenini korumanın en iyi yolu Putin'in kaybetmesidir" diye ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN