ABD'nin Haiti'ye ihracatında zararlı madde ortaya çıktı

ABD'nin Haiti'ye ihracatında zararlı madde ortaya çıktı

ABD'nin, ülkenin temel gıda maddesinin büyük kısmını oluşturan Haiti'ye yaptığı pirinç ihracatında zararlı madde olduğu ortaya çıktı. Michigan Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre ihracat kanser ve kalp riskini artırabilecek sağlıksız düzeylerde arsenik, kadmiyum ve ağır metaller içeriyor.

Michigan Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırmaya göre ABD'nin, ülkenin temel gıda maddesinin büyük kısmını oluşturan Haiti'ye yaptığı pirinç ihracatı, kanser ve kalp riskini artırabilecek sağlıksız düzeylerde arsenik, kadmiyum ve ağır metaller içeriyor.

Reuters’ta yer alan habere göre Haiti, Meksika ve Japonya'nın yanı sıra ABD'nin en büyük pirinç alıcıları arasında yer alıyor ve Batı Yarımküre'nin en fakir eyaleti olan Karayip ülkesinde ucuz ithalatlar yerel seçeneklerden daha uygun fiyatlı.

ULUSLARARASI LİMİTLERİ AŞIYOR

Araştırmaya göre, ithal edilen pirinçteki ortalama arsenik ve kadmiyum konsantrasyonları, Haiti'de yetiştirilen ürünle karşılaştırıldığında neredeyse iki kat daha yüksekti; ithal edilen bazı örnekler uluslararası limitleri aşıyordu.

İthal edilen pirinç örneklerinin neredeyse tamamı, ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nin çocukların tüketimine yönelik tavsiyelerini aştı. Çalışmada diğer ithalatçı ülkelerdeki toksin düzeyleri değerlendirilmedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı yorum talebine henüz yanıt vermedi. Çalışma ayrıca, hem insan kaynaklarından hem de doğal olarak oluşan kaynaklardan sızarak yiyecek ve suyu kirletebilen arsenik ve kadmiyum konsantrasyonlarına ilişkin ABD sınırlarının nispeten gevşek olduğuna dikkat çekti. Pirinç özellikle bu metalleri emmeye eğilimlidir.

Raporda Louisiana, Texas ve Arkansas en çok ihracat yapan eyaletler olarak gösterildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN