ABD'nin Kuzey Kore elçisinden Tokyo ve Seul'e ziyaret

ABD'nin Kuzey Kore elçisinden Tokyo ve Seul'e ziyaret

ABD'nin Kuzey Kore insan hakları konularındaki özel elçisi Julie Turner'ın Pazartesi gününden itibaren Japonya'nın başkenti Tokyo ve Güney Kore'nin başkenti Seul'e gideceği açıklandı. Turner'ın 22 Şubat'a kadar sürecek olan ziyarette hükümet yetkilileri, aktivistler ve Kuzey Koreli sığınmacılarla görüşeceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, ülkenin Kuzey Kore insan hakları konularındaki özel elçisi Julie Turner'ın Pazartesi gününden itibaren Tokyo ve Seul'e gideceğini söyledi.

Bakanlığın web sitesinde yayınlanan bildiride, Turner'ın 22 Şubat'a kadar sürecek olan ziyarette hükümet yetkilileri, aktivistler ve Kuzey Koreli sığınmacılarla görüşeceği belirtildi.

Reuters’ta yer alan habere göre açıklamada "Özel Elçi Turner'ın gezisi, ABD'nin Kuzey Kore'de insan haklarını destekleme, kapalı ülke içinde sansürsüz bilgilere erişimi artırma ve hayatta kalanların somut değişimi savunan seslerini güçlendirme konusundaki kararlılığının altını çizecek" denildi.

TEMMUZ AYINDA GÖREVE GELMİŞTİ

Turner, 2017'den bu yana boş olan görevi geçtiğimiz yıl Temmuz ayında devralmıştı. Bu dönemde ABD, Kuzey Kore'yi nükleer programı konusunda müzakere masasına getirmeye daha fazla odaklanmıştı. Ancak Başkan Joe Biden, göreve gelirken insan haklarının dış politikasının merkezinde olacağına söz vermişti.

Kuzey Kore, Koreli bir konuşmacı ve Dışişleri Bakanlığı'nın Demokrasi, İnsan Hakları ve Çalışma Bürosu'ndaki Doğu Asya ve Pasifik Ofisi'nin eski yöneticisi olan Turner'ı, atandıktan sonra 'kötü' ve 'karışıklık' olmakla suçlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN