Afganistan Cumhurbaşkanı Gani hakkında yeni iddia: Toplantıya gidiyorum diyerek...

Afganistan Cumhurbaşkanı Gani hakkında yeni iddia: Toplantıya gidiyorum diyerek...

Taliban'ın Kabil'e girmesiyle birlikte hızlıca ülkesinden kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Gani hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Eski Afgan Milletvekili Ershad, Gani'nin ülkeden kaçmadan önce toplantıya gideceğini söyleyerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan helikopterle ayrıldığını ileri sürdü.

Afgan hükümetinin elinde kalan son büyükşehir ve başkent olan Kabil'e Taliban'ın girmesiyle birlikte şehre büyük bir kaos da hakim olmuştu. Yönetimin Taliban'a geçmesi Afganistan halkını paniğe sürüklemiş, havaalanlarında da izdiham yaşanmış, bazı Afganlar ise havalanan uçaklara asılarak ülkeden çıkmaya çalışırken ölmüştü. Başkentte halk ne yapacağını bilemeden kaçıştığı sırada ülkenin Cumhurbaşkanı Eşref Gani ise hızla kayıplara karıştı.

Gani'nin önce Tacikistan'a gittiği belirtilse de Tacikistan'dan yapılan açıklamada böyle bir şeyin olmadığı belirtildi. Gani son olarak, dört araba dolusu parasını helikopterine sığdırmaya çalışırken, bir kısmını uçak pistinde bırakmak zorunda kalırken görüldü.

'TOPLANTIYA GİDECEĞİM' DİYEREK KAÇMIŞ

Gani'nin ülkesinden kaçmasına ilişkin konuşan eski Afgan Milletvekili Elay Ershad, yeni bir iddia ortaya attı. Ershad, Gani'nin ülkeden kaçmadan önce toplantıya gideceğini söyleyerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan helikopterle ayrıldığını öne sürdü.

'ÇOK KIZGINIM'

Ülkesinden kaçan Gani’yi "cesaretsiz" olarak nitelendiren Ershad, Gani’nin daha sonra ülkeyi terk ettiğinin ortaya çıktığını açıkladı. Ershad, "Çok kızgınım, bunu açıklayacak kelime yok" ifadelerini kullanarak, "Ülkesini ve halkını geride bıraktı. Neden bu adama güvenip ona oy verdim bilmiyorum" dedi.

'ALTI AY ÖNCE BIRAKABİLİRDİ'

Ershad, "Keşke geri dönse. Keşke gözlerine bakıp ona ’Ben bir kadındım ve burada kaldım’ desem" ifadelerini kullanarak, "Kan dökülmesini önlemek isteseydi, altı ay önce bırakabilirdi" dedi.

'AFGANİSTAN ANAYASASI'NA GÖRE CUMHURBAŞKANI BENİM'

Bu sırada Gani'nin yardımcısı Amrullah Saleh de sosyal medya hesabından açıklama yaparak Afganistan anayasasına göre, cumhurbaşkanının yokluğunda, kaçışında, istifasında veya ölümünde cumhurbaşkanı birinci yardımcısının geçici cumhurbaşkanı olduğunu ifade ederek, “Şu anda ülkemdeyim ve meşru geçici cumhurbaşkanı benim. Desteklerini ve fikir birliğini sağlamak için tüm liderlere ulaşıyorum” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN