Almanya havalimanı personellerinden grev kararı

Almanya havalimanı personellerinden grev kararı

Almanya Kamu Sektörü Sendikası Verdi, ülkedeki havalimanları güvenlik personelinin yarın greve gideceğini açıkladı. Personellerin maaşlarından memnun olmadığı ve ücret artışı istediği belirtildi.

Almanya havalimanı personellerinin yarın greve gideceği açıklandı.

Reuters'ta yer alan habere göre Verdi Kamu Sektörü Sendikası dün yaptığı açıklamada, ücret görüşmelerinde hükümet üzerindeki baskıyı artırması nedeniyle güvenlik personelinin yarın aralarında ülkenin en büyük merkezi olan Frankfurt'un da bulunduğu Almanya genelindeki havalimanlarında grev düzenleyeceğini söyledi.

Hamburg'un da aralarında bulunduğu havalimanlarında bir günlük grev planlanırken, kaç uçuşun etkileneceği henüz açıklanmadı.

Kamu sektörü sendikası Verdi, havacılık güvenliği sektöründeki 25 bin işçi adına pazarlık yapıyor. Saat başına 2,80 euro (3,03 dolar) ücret artışı ve 12 ay boyunca daha cömert fazla mesai ücreti istiyor.

Verdi'nin Baş Müzakerecisi Wolfgang Pieper, "Amacımız, çalışanlar arasındaki satın alma gücü kaybını uzun vadede telafi etmektir. Acil olarak ihtiyaç duyulan vasıflı işgücünün işe alınabilmesi ve elde tutulabilmesi için havacılık güvenliği personelinin işinin mali açıdan çekici kalması gerekir" diye ekledi.

Verdi, işverenlerin bu yıl için yüzde 4, gelecek yıl için ise yüzde 3 oranında ücret artışı teklif ettiklerini ancak bunun 'tamamen yetersiz' olduğunu söyledi.
Görüşmeler 6 ve 7 Şubat'ta yapılacak.

Havalimanlarındaki endüstriyel eylemin yanı sıra Verdi, Cuma günü Almanya'nın 16 eyaletinin 15'inde ayrı bir toplu taşıma grevi planlıyor. Almanya'nın GDL tren dalgıçları, ücret ve çalışma koşulları konusunda aylarca süren anlaşmazlıklar nedeniyle geçtiğimiz hafta beş gün boyunca grevi yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN