Amazon temsilcilerinin Avrupa Parlamentosu'na girişi yasaklandı

Amazon temsilcilerinin Avrupa Parlamentosu'na girişi yasaklandı

Avrupa Parlamentosu (AP), e-ticaret şirketi Amazon temsilcilerinin binalarına girişini yasakladı. Amazondan bir sözcü "Politikacılarla yapıcı bir şekilde iletişim kurmak istediğimiz için bu karardan büyük hayal kırıklığına uğradık" dedi. Kararın gerekçesi olarak Amazon temsilcilerinin komite oturumlarına katılmaması nedeniyle alındığı iddia edildi.

Avrupa Parlamentosu (AP), e-ticaret şirketi Amazon temsilcilerinin binalarına girişini yasakladı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Bir AB kaynağı komitenin Amazon'un kamuya açık oturumlara katılımını talep ettiğini ancak Amerikan teknoloji şirketinin birkaç kez reddettiğini söyledi.

Amazon'un Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'na giriş kartı bulunan 14 personeli vardı.
Amazon'un bir sözcüsü, "Politikacılarla yapıcı bir şekilde iletişim kurmak istediğimiz için bu karardan büyük hayal kırıklığına uğradık" dedi ve politika yapıcıları çeşitli vesilelerle tesislerini ziyaret etmeye davet ettiğini ekledi.

Amazon'un Almanya'daki tesisine Aralık ayında talep edilen ziyaret, "bu dönem işimiz için yılın en yoğun zamanı" olduğu gerekçesiyle yapılmadı.

Kararın gerekçesi olarak AP'nin Amazon temsilcilerini 2021'den beri komite oturumlarına katılmalarını talep ettiklerini ancak katılım göstermedikleri iddia edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN