Ankara harekatı konuşurken Washington'dan tepki çeken hamle: ABD'den YPG'ye ağır silah takviyesi

Ankara harekatı konuşurken Washington'dan tepki çeken hamle: ABD'den YPG'ye ağır silah takviyesi

Türkiye Suriye'ye terör örgütü PKK'ya yönelik kara harekatını konuşurken NATO müttefiki ABD'den skandal bir adım geldi. İddiaya göre omurgasını terör örgütleri PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne Washington gelişmiş silahlardan oluşan 2 askeri konvoy gönderdi. Irak'tan Suriye'ye geçen konvoylar Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre biri 40 diğeri 90 araçtan oluşuyordu. Askeri mühimmat yüklü konvoyda hava savunma sistemleri için radarlar ve silahların yer aldığı belirtildi.

Ankara'nın Suriye'ye bir kara operasyonu yapma sinyali vermesi sonrasında skandal bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre ana unsurunu terör örgütleri PKK/PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'ne Washington gelişmiş silahlardan oluşan 2 askeri konvoy gönderdi.

13 Kasım'da Suriyeli terörist Ahlam Albashir’in İstanbul'un en popüler bölgelerinden Taksim İstiklal Caddesi'ne bombalı saldırı düzenleyerek 6 kişiyi öldürmesi ve 81 kişiyi de yaralamasından sonra Ankara, Suriye’deki teröristlere karşı bir hava operasyonu düzenlerken, daha sonra bunun bir kara operasyonuna da evrilebileceğine dair açıklamalar gelmişti.

Bölgede gerilimin yüksek olduğu bir dönemde şaşkınlık yaratan bir iddia terör örgütlerine yakın konumlanan yerel medyadan geldi. Sözcü'nün aktardığına göre terör örgütü IŞİD’le mücadele bahanesi altında ABD’den destek alan ve bünyesinde terör örgütleri PKK/PYD/YPG’yi barındıran Suriye Demokratik Güçleri ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

whatsapp-image-2022-12-14-at-14-51-37.jpeg

KONVOYLAR IRAK'TAN SURİYE'YE GEÇTİ

Yerel medyada yer alan haberlerde ABD’nin gelişmiş silahlardan oluşan 2 askeri konvoyu SDG’nin kontrolündeki bölgeye gönderdiği öne sürüldü. İddiaya göre 2 askeri konvoy, Irak ve Suriye arasındaki sınır kapısından geçerek terör örgütünün kontrolündeki bölgeye ulaştırıldı.

HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ DE GÖNDERİLDİ

Merkezi İngiltere’de bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada biri 40 diğeri 90 araçtan oluşan askeri mühimmat yüklü konvoyda hava savunma sistemleri için radarlar ve silahların yer aldığı belirtildi.

AĞIR TOPLAR DA ÜSLERE NAKLEDİLDİ

Öte yandan benzer bir haberi Suriye’nin resmi haber ajansı Sana da duyurdu. Sana’daki haberde, “Amerikan işgal güçleri, Haseke'nin güneyindeki El Şedaddi'deki yasadışı üslerine gelişmiş toplar da dahil olmak üzere askeri teçhizat ve silahlar getirdi.

Yerel kaynaklar Sana muhabirine, ‘Amerikan işgal güçleri, Irak'ın kuzeyindeki üslerinden gelen, gelişmiş top, mühimmat ve çeşitli askeri teçhizat taşıyan bir kamyon konvoyunu Haseke'nin güneyindeki El Şeddadi'deki üslerine getirdi’ dedi” ifadesi kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN