Aşırı sağcı örgüte 'darbe' operasyonu! Aralarında askerler de var

Aşırı sağcı örgüte 'darbe' operasyonu! Aralarında askerler de var

Almanya'da darbe yapmaya çalıştığı iddia edilen ve Reich vatandaşları hareketi ile bağlantılı olan aşırı sağcı kişilere karşı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda 3 bin polis yer aldı.

Almanya'da darbe yapmaya hazırlandığında olduğu iddia edilen aşırı sağcılara yönelik gerçekleştirilen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. Federal savcılıktan gerçekleştirilen açıklamada, 3 bin polis tarafından 11 eyalette 130 noktaya operasyon yapıldığı bildirildi.

Aşırı sağcı Reich Yurttaşlar Hareketi'ne yönelik bir şekilde gerçekleştirilen operasyonda 25 Alman vatandaşının 'terör örgütüne üyelikle' suçlandığı kaydedildi.

Aralarında bir Rus vatandaşının da bulunduğu üç kişinin ise örgüte destek vermekle itham edildiği ifade edildi.

Savcılık, 'zanlıların amaçlarına ancak askeri yollarla ve güç kullanarak ulaşılabileceğinin farkında olduklarını' açıkladı.

"ARALARINDA ASKERLER DE VAR"

Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre; arama yapılan mekanlar arasında Almanya'nın güneybatısındaki Calw kasabasında bulunan özel kuvvetler birimi KSK'nın kışlası da yer alıyor. Bu birim daha önceki zamanlarda bazı askerlerin aşırı sağcı olduğu iddiaları sebebi ile mercek altına alınmıştı. Federal savcılar kışlanın arandığı haberiyle ilgili bir yorumda bulunmadı.

Avusturya'nın Kitzbuehel kasabasında ve İtalya'nın Perugia kentinde iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Savcılar, şüpheli elebaşlarının geçtiğimiz sene, "Almanya'daki mevcut devlet düzenini yıkmak ve yerine kendi devlet biçimlerini getirmek amacıyla bir terör örgütü kurmakla" suçlandıklarını dile getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN