Asker bulmakta zorlanan ABD ordusunda revizyon: Dövme izni genişliyor

Asker bulmakta zorlanan ABD ordusunda revizyon: Dövme izni genişliyor

Son yıllarda askerliğe başvurularda ciddi bir düşüş görülen ABD’de yetkililer, yeni bir düzenlemeye gitti. Önceleri, askerleri vücudunun bazı kısımlarında dövme olmasına izin veren ordu, artık boyun ve ellerde de dövmeye müsaade edecek.

ABD ordusunun hava kuvvetlerinden yapılan açıklamada, ABD'de askere alma krizini hafifletmeye yardımcı olmak için tasarlanan bir politika revizyonu kapsamında boyun ve el dövmelerinin artık yasaklanmayacağını duyuruldu.

Askerlerin, vücutlarının sırt, göğüs, kollar ve bacaklar gibi bir elbise üniformasıyla kaplanacak bölgelerine dövme yaptırmalarına zaten izin veriliyordu.

‘GENÇLER ARASINDA YAYGIN’

Hava Kuvvetleri yetkililerinden Ed Thomas, "Eğitim programımızın, politika değişikliklerimizin ve gelişmiş pazarlama çabalarımızın bazı olumlu sonuçlarını görmeye başlıyoruz, ancak askeri askere alma uzun vadeli bir zorluk olmaya devam edecek. Şu anda üstesinden gelinen başlıca engellerden biri, ABD’nin gençleri arasında el ve boyun dövmelerinin artan yaygınlığı" dedi.

ABD ordusunun tüm şubeleri, geçen yıl askere alma hedeflerine ulaşamayarak toplam 15 bin kişilik asker açığıyla mücadele etti.

JENERASYONUN YÜZDE 71’İ ASKERLİĞE UYGUN DEĞİL

Geçmiş dönemlerde de ABD ordusundan yetkililer, askere almanın önündeki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik revizyonlar yaptı. Yetkililer, askere alma havuzuna katılmaya hak kazanan ABD’lilerin sayısı azaldıkça, kondisyon ve akademik gereklilikleri kolaylaştırdı. Pentagon verilerine göre, 1997'den sonra doğan Amerikalıların yaklaşık yüzde 71'i askerlik hizmeti için uygun değil ve bunun en yaygın nedeninin obezite olduğu söyleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN