Radyoaktif madde saçıyordu: Avustralyalı yetkililer 'samanlıktaki iğneyi' buldu

Radyoaktif madde saçıyordu: Avustralyalı yetkililer 'samanlıktaki iğneyi' buldu

Avustralyalı yetkililer, bin 400 kilometrelik bir otoyol boyunca yaklaşık bir hafta süren aramanın ardından 8 milimetrelik radyoaktif kapsülün bulunduğunu açıkladı. Gelişmeyi açıklayan Batı Avustralya eyaletinden bir bakan, "Samanlıktaki iğneyi bulduk" dedi.

Maden sahalarında kullanılan radyasyon saçan radyoaktif kapsülün arama çalışmaları sona erdi. Dünyanın en büyük maden şirketlerinden biri olan Rio Tinto’nun dikkatsizliği sonucunda ülkeyi karıştıran 6 milimetre çapında ve 8 milimetre uzunluğundaki kapsülün yetkililer tarafından bulunduğu açıklandı.

‘SAMANLIKTAKİ İĞNEYİ BULDUK’

Batı Avustralya eyaletinden yetkililere göre, Sezyum-137 içeren kapsül, saatte 70 kilometre hızla giden bir radyasyon detektörü sayesinde bulundu.

sasa.jpg

Batı Avustralya Acil Durum Hizmetleri Bakanı Stephen Dawson düzenlediği basın toplantısında, "Bunun olağanüstü bir sonuç olduğunu vurgulamak istiyorum. Araştırma alanının kapsamını düşündüğünüzde, bu nesneyi bulmak muazzam bir zorluktu, arama ekipleri kelimenin tam anlamıyla samanlıkta iğneyi buldu" dedi.

‘ZARARI OLMADI’

Bölgenin Baş Sağlık Sorumlusu Andrew Robertson, kapsülün yaşamdan uzak bir bölgede bulunduğunu ve insanların radyasyona maruz kalmış olma ihtimalinin az olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN