Avustralya’da radyoaktif madde alarmı

Avustralya’da radyoaktif madde alarmı

Avustralyalı yetkililer, radyoaktif madde içeren minik bir kapsülün peşine düştü. Maden sahalarında kullanılan kapsülün yerinde bulunamamasının ardından harekete geçen yetkililer, insanları kapsüle temas etmemeleri konusunda uyardı.

Yetkililere göre kapsül, 12 Ocak'ta onarım için Batı Avustralya eyaletinin başkenti olan Perth'e yollanmış ve sahadan ayrılmadan önce paketlenmişti. 16 Ocak'ta Perth'e ulaşan paket güvenli bir radyasyon deposunda saklanmıştı. Ancak 25 Ocak'ta paket açıldığında 6 milimetre çapında ve 8 milimetre boyutundaki kapsülün yerinde olmadığı fark edildi.

dty.jpg

‘TRANSFER SIRASINDA KAYBOLDU’ AÇIKLAMASI

Batı Avustralya İtfaiye ve Acil Durum Hizmetleri Departmanı’ndan (DFES) yapılan açıklamada, madencilikte ölçüm için kullanılan radyoaktif kapsülün Newman bölgesindeki maden sahasından depoya gönderildiği esnada kaybolduğu belirtildi.

‘AMAN DOKUNMAYIN!’

Arama çalışmalarında radyasyon ölçüm cihazı kullanılırken, yetkililer, insanları kapsüle dokunmamaları konusunda uyararak, maruz kalınması halinde maddenin yanıklara ve radyasyona bağlı rahatsızlıklara sebep olabileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN