Avusturya Başbakanı göçmen karşıtlığını sürdürüyor: Gerçekleşmeyecek

Avusturya Başbakanı göçmen karşıtlığını sürdürüyor: Gerçekleşmeyecek

Afganistan'dan başlayan göç dalgasına ilişkin yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Avusturya Başbakanı Kurz, göçmen karşıtlığına devam ediyor. Göçmenlerin ülkeye gelmesine karşı olduğunu belirten Kurz, "Ben başbakan olduğum sürece bu gerçekleşmeyecek" dedi.

Taliban'ın Afganistan'da hakimiyet kurmasıyla birlikte ülkeden kaçmak isteyenler Havaalanında izdihama neden oluyor. Birçok ülke kendi vatandaşlarını Afganistan'dan tahliye ederken ülkede bulunan Afgan kadın gazeteciler, siyasetçiler korku içinde saklanıyor ve başka bir ülkeye gitmenin yollarını arıyor. Dünya da Afganistan'da yaşanan yeni gelişmeyi konuşuyor. Bundan sonra ülkede kadınların ve kız çocuklarının haklarının ise tehlike altında olmasından şüpheleniliyor.

Bu gelişmeler ışığında Afganistan'dan başlayan göç dalgası da uluslararası kamuoyunun ve siyasetin ana gündem maddesi. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, ülkeden tahliye edilen Afganlara tüm AB ülkelerinin kapılarını açması için çağrıda bulunmuştu. Ancak şu ana kadar ülkelerden net bir göçmen politikası açıklaması yapılmadı.

GÖÇMEN KARŞITLIĞINA DEVAM EDİYOR

Euronews'te yer alan habere göre; Göçmen karşıtı açıklamalarıyla bilinen ve göçe karşı sıkı önlem alma vaadiyle öne çıkan sağ politikacı Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, yine göçmenleri ülkeye kesinlikle almayacakların belirtti. Daha önceki açıklamaları tepkiyle karşılanan Kurz, bir televizyon programına verdiği röportajda söylemlerinde değişikliğe gitmedi.

'BEN BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE GERÇEKLEŞMEYECEK'

Kurz, "Gönüllü olarak daha fazla mülteci ağırlamamıza açıkça karşıyım ve ben başbakan olduğum sürece bu gerçekleşmeyecek" dedi.

Afganistan'da Avrupa Birliği kurumları adına çalışan Afganların iltica edebileceği ülkeler arasında bir seçenek olarak Avusturya'nın bulunmadığını ifade eden Başbakan, "Daha fazla kişiyi kabul etmemiz gerektiğini düşünmüyorum. Tam aksini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

'AFGANLAR BÖLGEDEN AYRILMASIN'

Başbakan Kurz, Afgan göçmenlerin bölgede kalmasını önerirken Türkmenistan ve Özbekistan'da resmi verilere göre sırasıyla sadece 14 ve 13 mülteci olduğuna dikkat çekti.

AVUSTURYA VE GÖÇ

Avusturya, 2015-2016 yıllarında nüfusunun yaklaşık yüzde 1'ini oluşturan bir göç akımıyla karşı karşıya kaldı. Göçe karşı sıkı önlem alma vaadiyle öne çıkan sağ politikacı Kurz ise 2017 yılından bu yana tüm seçimlerden zaferle ayrıldı.

Birleşmiş Milletler verilerine göre ülke Avusturya, AB'de en fazla Afgan mülteci ağırlayan ikinci ülke. NATO üyesi olmayan ülkenin Afganistan çok az sayıda askeri bulunuyordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN