Akşener'den Kurz'a cevap: Parayı biz size verelim hepsini alın

Avusturya Başbakanı Kurz'un Afgan göçmenler hakkındaki tepki çeken açıklamalarına İYİ Parti lideri Akşener Bitlis'ten yanıt verdi. Burada Kurz'a sert sözlerle yüklenen Akşener, "Biz size 3 milyar euro verelim, sen bizdekilerin tamamını al" dedi.

ABD’nin ‘Enkazını oradakiler düşünsün’ yaklaşımlı plansız çıkışıyla Afganlar, Taliban korkusuyla yollara düştü. Bununla birlikte yeni bir göç dalgası ihtimali dünyanın ana gündemi haline geldi. Avrupa ülkeleri peş peşe göçmen açıklamaları yaparken Avusturya Başbakanı Kurz tepki çeken bir konuşmaya imza attı. Kurz, "Komşu ülkelerin, Türkiye'nin ya da Afganistan'ın güvenli bölgelerinin daha doğru yer olduğunu" söyledi. Ayrıca Avusturya'nın Afganistan'a sınır dışı etme tutumunu sürdüreceğini de belirtti.

1-002.jpg

'SIĞINMACILAR AB ÜYESİ OLMAYAN ÜLKELERE İADE EDİLSİN'

Bununla birlikte AB için de konuşan Kurz, sığınmacıları geldikleri ülkelere geri gönderme imkanı bulunmuyorsa AB üyesi olmayan ülkelere iade etme imkanının yaratılması gerektiğini söyledi.

'BİZ SİZE 3 MİLYAR EURO VERELİM SEN BİZDEKİLERİN TAMAMINI AL'

Bugün Bitlis'te konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener Avusturya Başbakanı'na sert bir çıkış yaptı. Avusturya Başbakanı'na seslenen Akşener, "Ben buradan huzurunuzda hem de Bitlislilerin huzurunda Avusturya Başbakanı olan arkadaşa diyorum ki biz size 3 milyar euro verelim arkadaş sen bizdekilerin tamamını al" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN