CHP'den 'sığınmacı' raporu: Afganlar Suriyelileri katlayacak

CHP'den 'sığınmacı' raporu: Afganlar Suriyelileri katlayacak

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, sığınmacılar ile ilgili hazırladığı MYK'ya sundu. "İran kaçak geçişlere göz yumuyor ve Afganlılar Türkiye'ye gönderiliyor" diyen Toprak, önemli bir uyarıda da bulundu: Suriyeli göçünden daha da büyük bir çapta Afgan göçü ile karşı karşıyayız. AB'den para alacağız diye bu göçe göz yumamayız.

ABD ve NATO güçlerinin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Batı'ya doğru bir göç başladı. Taliban hakimiyet alanının genişlemesi ile 6,5 milyon Afgan'ın Türkiye'ye göç etme potansiyeli doğurdu.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak tarafından hazırlanarak MYK'ya sunulan raporda "İran kaçak geçişlere göz yumuyor ve Afganlılar Türkiye'ye gönderiliyor" denildi.

Toprak, şunları kaydetti: "Suriyeli göçünden daha da büyük bir çapta Afgan göçü ile karşı karşıyayız. AB'den para alacağız diye bu göçe göz yumamayız."

"YENİ BİR GÖÇ DALGASI SÖZ KONUSU"

Toprak, şöyle devam etti:

"Afganistan'dan yoğun bir göç dalgası başladı. Kabil yönetiminin, ilerleyişini sürdüren Taliban karşısında ayakta kalması güç görünüyor. Milyonlarca Afgan, ülkelerini terk ediyor. Taliban'dan kaçanlar, Pakistan, İran, Özbekistan, Tacikistan sınırlarına yığılırken nihai hedefleri ise Türkiye'ye gelmek ve Avrupa'ya geçmek. Ülkemiz yeni bir göç dalgası ihtimaliyle karşı karşıya.

"İRAN KAÇAK GEÇİŞLERE GÖZ YUMUYOR"

Halen en büyük Afgan mülteci kitlesi toplamı 6,5 milyona varan Afgan mülteciyle Pakistan ve İran'da bulunuyor. İran, kaçak geçişlere göz yumuyor hatta teşvik ediyor. TIR'lara doldurulan Afgan kaçak göçmenler, İran üzerinden ülkemizin farklı illerinde indiriliyor.

AB'nin Suriyelileri ülkede tutması konusunda iktidar ile yaptığı anlaşmanın bir benzerini de Afgan göçmenler için yapmayı planlaması ülkemizin 'AB'nin sınır bekçisi' olarak görüldüğünü bir kez daha ortaya koyuyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN