Aylardır güneş görmüyorlar: Ukraynalı ebeveynler çocuklarını sığınaklardan çıkarmıyor

Aylardır güneş görmüyorlar: Ukraynalı ebeveynler çocuklarını sığınaklardan çıkarmıyor

İkinci yılında Rusya’nın kanlı Ukrayna işgali tüm hızıyla devam ederken, Ukraynalı ebeveynler, kaçırılmasından korktukları için çocuklarını aylardır sığınaklardan çıkarmıyor. Aylardır güneş görmeyen çocukların ebeveynleri farklı sebepler öne sürerken, bölgede hizmet veren gönüllüler, bu durumu ailelerin bombardımanların altında yaşamanın psikolojik etkilerine bağlıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başlattığı Ukrayna işgalinde sıcak savaş ülkenin çeşitli bölgelerinde sürerken, Ukraynalı ebeveynler çocuklarını cephe hattındaki şehirlerin bodrum katlarında saklıyor.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDERKEN YERİN ALTINDA HAYAT

Savaşın başlangıcından bu yana sivillerin cephe hattı bölgelerinden tahliyesine binlerce gönüllü katıldı. Pek çok ebeveyn, cephe hattı onlara ulaşmadan gönüllü olarak ayrılsa ve diğerleri kısa süre sonra kaçsa da, hala cephe bölgelerinde yaşayan binlerce çocuk var.

The Guardian’ın haberine göre, 27 yaşındaki Ignatius Ivlev-Yorke, mayıs ayından bu yana neredeyse her gün Ukrayna'nın doğusundaki Donbas bölgesindeki insanları tahliye ediyor.

SIĞINAKLARDA KALANLARI İKNA ÇABALARI

Ivlev-Yorke, cephe bölgelerinde bodrumlarda yaşayan birçok insanın karşılaştığı ciddi akıl sağlığı sorunlarını anlattı. Ivlev-Yorke, genellikle aylarca elektriksiz, susuz, gazsız veya temiz havasız kaldıklarını ve çatışmaların tüm hızıyla devam ettiğini söylüyor. Ivlev-Yorke, tahliye sürecinde büyük zorluklarla karşılaştığını aktarırken, sığınaklarda kalanların tahliyesinde ikna etmek için çok zorlandıklarını belirtiyor.

Ivlev-Yorke, “Ayrılmak istemeyen insanlar genellikle çok fakir, kendilerine ve devlete çok az güveniyor, devlet tarafından göz ardı edilmiş gibi hissediyorlar. Ukrayna çok zengin bir ülke değil. Yani biri gelip 'her şey düzelecek, sen arabaya bin, bir geleceğin olacak, seni yurt dışına götüreceğiz, sana bir ev vereceğiz, sana kıyafet vereceğiz, sana bir bilgisayar vereceğiz' deyince, 'Hayır, bu saçmalık' diye düşünüyorlar” ifadelerinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN