Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Bakü Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Seyit Cafer Meryan’ı bakanlığa çağırdıklarını duyurdu.
İran dini lideri Ali Hamaney'in Erdebil Temsilcisi Hasan Ameli'nin katıldığı bir programda, Azerbaycan'a ve Cumhurbaşkanı Aliyev'e yönelik hakaret içeren konuşma yaptığı belirtilerek Maslahatgüzar Meryan'dan izahat istendi.
Meryan'a, son zamanlarda İran halkının Azerbaycan'a karşı kışkırtılmak istendiği belirtilerek, bu konuda duyulan rahatsızlık aktarıldı.
‘PROVOKASYONA SON VERİN’
Ayrıca, İran'daki Azerbaycan karşıtı propagandaların, ilişkilerin ruhuna ve iki ülkenin belirlediği hedef ve görevlere uymadığı kaydedilerek, Azerbaycan'a yönelik bu gibi provokasyonlara son verilmesi uyarısında bulunuldu.
