Azerbaycan’dan Karabağ’daki Ermeniler için çalışma grubu

Azerbaycan’dan Karabağ’daki Ermeniler için çalışma grubu

Azerbaycanlı yetkililer, geçtiğimiz günlerde tam kontrolü sağlanan Dağlık Karabağ bölgesindeki Ermenilerin sorunlarının çözümü için çalışma grubu kurulduğunu bildirdi.

Azerbaycan, Karabağ’daki Ermeni nüfusun sorunlarını çözmek için çalışmaları sürdürürken, cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki sosyal, insani, ekonomik ve altyapı sorunlarının çözümü için çalışma grubu kurulduğu kaydedildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatıyla Karabağ’daki sorunlarının çözümü için çalışma grubu kurulduğu bildirildi. Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev’in başkanlığında faaliyet gösteren çalışma grubunun Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki sosyal, insani, ekonomik ve altyapı sorunlarının çözülmesi amacıyla çalışmalar yürüteceği ifade edildi.

Azerbaycan’ın Ekonomi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Tarım, İçişleri, Sağlık, Bilim ve Eğitim Bakanlıkları, “Azerenerji”, “Azerişıg”, Azerigaz” ve Azerbaycan Otomobil Yolları Devlet Ajansı gibi devlet kurumlarının, çalışma grubunun bünyesinde Karabağ’daki sorunların çözülmesinde koordineli bir şekilde faaliyet göstereceği aktarıldı.

İLKYARDIM VE GIDA YARDIMLARI

Açıklamada, çalışma grubunun faaliyetleri kapsamında 22 Eylül’de Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı tarafından Ağdam-Asgeran-Hankendi yolu üzerinden Karabağ’daki Ermeniler için 40 ton gıda ve hijyen ürünü içeren 2 tır ve ekmek taşıyan 2 kamyon gönderildiği ve ilkyardım ile gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Ağdam, Fuzuli ve Kelbecer’de bin kişilik çadır kampları kurulduğu belirtildi.

Grubun faaliyeti kapsamında ayrıca, yerel polis güçleri, askeri personel ve gönüllü personelin, Ermeni sakinlere ilkyardım ve destek sağladığı aktarıldı. 21 Eylül’de Yevlah şehrinde gerçekleştirilen toplantıda Ermeni sakinlerinin temsilcilerinin talebi doğrultusunda öncelikle anaokulları, tıbbi yardım ve yangınla mücadele hizmetlerine yönelik ihtiyaçlar karşılanacağı ve kısa sürede akaryakıt ve madeni yağlara olan ihtiyaç temin edileceği kaydedildi. Laçın-Hankendi yolunun Rus barış gücü tarafından kullanılarak gıda ve günlük ihtiyaçların sivillere ulaştırılmasının sağlanacağı ifade edildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) tarafından Ağdam-Asgeran-Hankendi ve Laçın-Hankendi yollarının gıda, ilaç ve bebek gıdalarının taşınmasını için kullanılacağı ve örgütün Bakü ve Cenevre ofislerinden ilave personelin Hankendi’deki ofisine gönderilmesi için gerekli şartların oluşturulduğu vurgulandı. Açıklamada, ICRC’nin talebi doğrultusunda tıbbi yardıma ihtiyaç duyan kişilerin Ermenistan’a tahliyesi için gerekli imkanların da sağlandığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN