Bakan ‘nedenini ve sorumlularını belirledik’ dedi: Hindistan’daki tren faciasında bilanço katlanıyor

Hindistan’da meydana gelen feci tren kazasında can kaybı 294’e yükselirken, Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw, kazanın nedenini ve sorumlularının belirlendiğini bildirdi.

Dünyanın en büyük demiryolu ağlarından birine sahip olan Hindistan’ın Odisha eyaletinin kuzeydoğusundaki Balasore bölgesinde meydana gelen, iki yolcu ve bir yük treninin çarpıştığı kazada can kaybı 294’e ulaştı. Hindistan medyası, kaza bölgesinde arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

AİLELER YAKINLARINI EŞYALARINDAN TANIYOR

Hindistan Demiryolları Bakanı Ashwini Vaishnaw, haber ajansı ANI'ya "Kazanın nedenini ve sorumlularını belirledik. Ancak nihai bir soruşturma raporundan önce ayrıntı vermek uygun olmaz” ifadelerini kullanarak sinyalizasyon sistemindeki hataya işaret etti.

asdfc.jpg

Kaza mahalline yakın bir lisenin morga dönüştürüldüğü kaydedilirken, yetkililer, cesetlerin birçoğunun şeklinin o kadar bozuk olduğunu ve perişan haldeki ailelerin çoğunun yakınlarını ancak mücevher parçalarından tanıyabildiğini kaydetti.

qwf.jpg

BAŞBAKANDAN AÇIKLAMA

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Tren kazası nedeniyle derin bir acı duyuyorum. Düşüncelerim yaslı ailelerle birlikte. Ölenlerin ailelerinin kayıpları telafi edilemez ancak hükümet onlara yardım etmek için her yolu deneyecektir. Bu olay hükümet için çok ciddi, her türlü soruşturma için talimat verildi ve kim suçlu bulunursa ona en ağır ceza verilecek" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN