Bakanlık iki hafta süre verdi: Rusya’dan Letonya büyükelçisine sınır dışı

Bakanlık iki hafta süre verdi: Rusya’dan Letonya büyükelçisine sınır dışı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Letonya Büyükelçisi Maris Riekstins'e ülkeyi terk etmesi için iki hafta süre vererek ülkesinin düşmanca eylemlerinin ikili ilişkileri "yok ettiğini" söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Letonya'nın büyükelçisi Maris Riekstins'e ülkeyi terk etmesi için iki hafta süre verdi. Letonyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna işgaline ve daha önce büyükelçisi sınır dışı edilen komşu Estonya ile dayanışmaya atıfta bulunarak diplomatik ilişkilerin seviyesini düşürdüğü belirtildi.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu hamlenin diğer Baltık ülkeleriyle bir tür dayanışma ile gerekçelendirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladık. Tek bir konuda dayanışmaları var: Rus düşmanlığı ve düşman ülkeler tarafından teşvik edilen Rusya'ya karşı düşmanca adımlar atma istekliliği” diye kaydedildi.

Bakanlık, Moskova ile Riga arasındaki ilişkilerin, Letonya'nın Rusça yayın yapan medyaya uyguladığı baskı ve Ruslara yönelik cezai kovuşturma nedeniyle ilişkilerin büyük ölçüde yok ettiğini de ekledi.

SPUTNİK’TE ÇALIŞAN GAZETECİYE GÖZALTI

Bu ay Letonya polisi, Spuntik Litvanya'nın Genel Yayın Yönetmeni ve bir Letonya vatandaşı olan Marat Kasem'i Moskova'ya yönelik yaptırımları ihlal ettiği şüphesiyle gözaltına aldı. Rus yetkililer, Kasem aleyhindeki suçlamaları "zorlama" ve "saçma" olarak nitelendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN