Barış görüşmeleri sürerken Rusya Ukrayna'da valilik binasını vurdu: 7 ölü 22 yaralı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişiminin 34'üncü gününde İstanbul'da tarihi barış görüşmeleri sürerken Rusya'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ana hedeflerinin birinci aşamasının tamamlandığını duyuran Rusya Savunma Bakanlığı "Eğer NATO Ukrayna'ya uçak ve hava savunma sistemi gönderirse Rusya buna da kısa sürede cevap verecektir" ifadelerini kullandı. Öte yandan Rus ordusu, Nikolayev şehrinin valilik binasını vurdu. Nikolayev’de vurulan valilik binasında 7 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Tüm dünyanın endişe ve merakla takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşında bir kez daha ateşkes ihtimali gündemde. İki tarafın heyetleri, bugün saat 10.30'da bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen görüşmeler sonucunda barış konusunda anlaşma sağlanması bekleniyor.

Tüm dünya Ukrayna ve Rus heyetlerinin İstanbul'da gerçekleştirdiği barış görüşmelerinden güzel haberler beklerken, Rusya'dan gerilimi daha da tırmandırabilecek bir açıklama geldi. Ana hedeflerinin birinci aşamasının tamamlandığını duyuran Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna donanmasını tamamen yok ettiklerini iddia etti.

'KARŞILIK VERİRİZ'

NATO için de dikkat çeken ifadelerin yer aldığı açıklamada "Eğer NATO Ukrayna'ya uçak ve hava savunma sistemi gönderirse Rusya buna da kısa sürede cevap verecektir" denildi.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklama şöyle:

"Ukrayna'daki askeri operasyonun ana amacı Donbas'ın kurtarılması. Ukrayna'nın askeri kapasitesi ciddi ölçüde düşürüldü. Ukrayna artık donanmaya sahip değil. Eğer NATO Ukrayna'ya uçak ve hava savunma sistemi gönderirse Rusya buna da kısa sürede cevap verecektir."

RUS FÜZESİ ATEŞLENDİ: 8 SİVİL ENKAZ ALTINDA KALDI

Ukrayna'ya saldırısını sürdüren Rus ordusu, Nikolayev şehrinin valilik binasını vurdu.

Nikolayev Valisi Vitaliy Kim, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, saldırıda binanın yarısının yıkıldığını, valinin makam odasının da isabet aldığını bildirdi.

Mucize eseri yaklaşık 100 kişinin kurtulduğunu belirten Kim, enkaz altında 8 sivilin bulunduğunu, onları kurtarmak için çalıştıklarını belirtti.

Üç askerin ise kayıp olduğunu bildiren Kim, "Galiba işgalciler Nikolayev'i işgal etmekten vazgeçti. Çünkü bir yeri işgal edecekseniz size orada yönetim noktası lazım. Nikolayev'i ele geçiremeyeceklerini anladılar ve bize böyle 'selam vermeye' kalktılar. Biz de 'selamı aldık' ve aynen karşılık vereceğiz." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN