Hz. Muhammed'in karikatürünü gösterdiği için öldürülmüştü: Fransa'yı sarsan cinayetin davası başladı

Hz. Muhammed'in karikatürünü gösterdiği için öldürülmüştü: Fransa'yı sarsan cinayetin davası başladı

Fransa'da 2020 yılında tarih öğretmeni Samuel Paty, derste öğrencilere Hz. Muhammed'in karikatürünü gösterdiği için Abdullah A. tarafından öldürülmüştü. Samuel Paty'nin davasında yargılanan 6 öğrenci çocuk mahkemesine sevk edilirken, öğrencilerin 2,5 yıla kadar hapis istemiyle karşı karşıya olduğu öğrenildi.

Fransa'da 2020 yılında tarih öğretmeni Samuel Paty, ifade özgürlüğü dersinde Hz. Muhammed'in karikatürünü göstermişti. Paty, bu olay nedeniyle Rusya doğumlu Çeçen kökenli Abdullah A. tarafından öldürülürken, 18 yaşında saldırgan olaydan kısa bir süre polis tarafından vurularak hayatını kaybetmişti.

Samuel Paty'nin ölümüyle ilgili süren davanın duruşması bugün görüldü. Zanlıya yardım ve yataklık etmekten yargılanan 6 öğrenci çocuk mahkemesine sevk edilirken, öğrencilerin 2,5 yıla varan hapis istemiyle karşı karşıya oldukları biliniyor.

Davanın duruşmalarının 8 Aralık'a kadar süreceği ve 8 yetişkinin de suçlanarak ceza mahkemesine çıkacakları öğrenildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

İfade özgürlüğü dersinde Hz. Muhammed'in karikatürlerini gösteren öğretmen Paty'nin karikatürleri görmek istemeyen öğrencilerin dersten çıkabileceğini söylediği ancak daha sonra bazı velilerin öğretmenin görevden alınması için şikâyette bulunduğu öğrenilmişti.

Olayla ilgili 11 kişi soruşturma kapsamına alınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN