Belge ortaya çıktı: Aşı karşıtı Bolsonaro aşı olmuş

Belge ortaya çıktı: Aşı karşıtı Bolsonaro aşı olmuş

Tartışmalı politikalarının ardından bu yılın başında görev süresi dolan Brezilya’nın eski devlet başkanı Jair Bolsonaro, salgının patlak vermesinden sonra aşı karşıtlığıyla öne çıkarak asla aşı olmayacağını söylemişti. Sağlık bakanlığı kayıtlarında Bolsonaro’nun aşı olduğu ortaya çıktı.

Ülkesinin başında geçirdiği dört senede tartışmalı politikalar seyreden Brezilya’nın önceki devlet başkanı Jair Bolsonaro’nun aşı olduğu ortaya çıktı. Koronavirüsle mücadelede aşı kullanımının başlamasından sonra aşılara açık bir şekilde karşıt olan ve aşı olmayacağına dair yemin eden Bolsonaro’yu sağlık bakanlığı kayıtları ele verdi.

‘BELGELERDE OYNAMA YAPILMIŞ OLABİLİR’

Brezilya’nın denetim ofisi tarafından incelenen Sağlık Bakanlığı kayıtları, Jair Bolsonaro'nun 2021'de bir aşı almış olabileceğini gösterdiğini gösteriyor. Ofis, sağlık bakanlığı tarafından sağlanan aşı kartını incelediğini açıklarken, kartta oynama yapılmış olabileceği konusunda uyardı.

2020 yılında koronavirüs salgınının patlak vermesinden bu yana Bolsonaro, aşıları küçümseyen bir tavırla ve şakalarla defalarca kamuoyuna açıklamalarda bulundu ve kendisinin aşı olmadığını ve olmayacağını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN