Görevi bitmeden ABD’ye kaçmıştı: Bolsonaro ülkesine dönüyor

Görevi bitmeden ABD’ye kaçmıştı: Bolsonaro ülkesine dönüyor

Brezilya’da gerçekleşen seçimlerde Lula’ya mağlup olmasından sonra görev süresinin dolmasına günler kala ABD’ye giden ülkenin önceki lideri Bolsonaro, aylar sonra ülkesine dönmek üzere yola çıktı.

Brezilya’nın mevcut Devlet Başkanı Lula da Silva’ya son seçimlerde kaybeden önceki başkan Jair Bolsonaro, ABD’nin Florida eyaletinde aylar geçirdikten sonra ülkesine geri dönüyor. ABD’de kaldığı süre boyunca tartışılan Bolsonaro, Brezilya’da Yüksek Mahkeme, Kongre ve başkanlık sarayının basılmasından sorumlu tutuluyor.

‘MUHALEFETİN BAŞINA GEÇMEYECEĞİM’

Uçağa binmeden önce Florida'daki havaalanında konuşan Lula'ya karşı muhalefete liderlik etmeyeceğini belirtti. Ancak CNN'e verdiği bir röportajda Bolsonaro, partisine "deneyimli bir kişi" olarak yardım edeceğini ve gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde kampanyası için Brezilya'yı baştan başa gezmeyi planladığını da söyledi.

Eski liderin hükümet binalarına baskın yapan isyancıları kışkırtıp kışkırtmadığına dair bir soruşturma da dahil olmak üzere, dönüşünde çok sayıda yasal zorlukla karşılaşması bekleniyor.

Bolsonaro, geçen ekim ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakibi Lula’ya karşı az farkla kaybetti ve bu, destekçilerinin seçimlerde hile yapıldığına yönelik iddialara yol açtı. Seçim sonuçlarına karşı çıkılmasının ardından binlerce destekçisi devlet binalarına baskın yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN