Görev süresi dolmadan terk etmişti: Bolsonaro Brezilya'ya dönmeyi 'düşünüyor'

Görev süresi dolmadan terk etmişti: Bolsonaro Brezilya'ya dönmeyi 'düşünüyor'

Seçimlerde rakibi Lula’ya karşı kaybettikten sonra görev süresinin dolmasına günler kala diplomatik pasaportuyla ABD’ye kaçan Brezilya’nın eski lideri Jair Bolsonaro, ABD'de bir aydan fazla kaldıktan sonra ‘önümüzdeki haftalarda’ ülkesine dönmeyi planladığını söyledi.

Bolsonaro, görevdeki Luiz Inacio Lula da Silva'nın 1 Ocak'ta yeni başkan olarak yemin etmesinden iki gün önce Florida'ya uçtu ve daha sonra ABD’de kalmaya devam etmek için altı aylık turist vizesi için başvuru yaptı.

Aşırı sağcı lider Bolsonaro, CNN tarafından internette yayınlanan bir videoda "Ev gibisi yok. Brezilya'nın harika bir ülke olduğunu biliyoruz. Ben de Brezilya'ya dönmek istiyorum. Önümüzdeki haftalarda Brezilya'ya dönmeyi düşünüyorum" dedi.

YARGILANMA TEHLİKESİ VAR

Brezilya'ya ani bir dönüş, kendi ülkesinde şiddetli bir seçim karşıtı hareketi kışkırtmakla suçlanan Bolsonaro için risk oluşturabilir.

Brezilya Yüksek Mahkemesi, Brezilya'da destekçilerinin hükümet binalarını basmasıyla sonuçlanan demokrasi karşıtı protestoları teşvik ettiği iddiasıyla Bolsonaro hakkında soruşturma açmayı kabul etti.

‘ABD’NİN TADINI ÇIKARMAK’ İSTİYORDU

Geri dönme planları, avukatının geçen ay Reuters'a eski başkanın "bir sonraki adımının ne olacağına karar vermeden önce birkaç ay Amerika Birleşik Devletleri'nde turist olmanın tadını çıkarmak" istediğini söylemesinin ardından sorgulandı.

Yine de, durumla ilgili Reuters'a konuşan ABD'li bir yetkili bu hafta, yetkililerin Bolsonaro'nun 22 Şubat'ta sona erecek karnaval festivalinden sonra Brezilya'ya döneceğine inandıklarını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN