Berlin: Rusya bilgi savaşı yürütüyor

Berlin: Rusya bilgi savaşı yürütüyor

Alman subayların basına sızan görüşmeleriyle ilgili olarak Almanya’nın Moskova Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı. Berlin ise, Rusya’yı ‘bilgi savaşı’ ile suçlayarak, Rusya’yı Almanya’ya karşı ‘hibrit saldırı’ gerçekleştirmekle suçladı.

Almanya Hava Kuvvetleri’ne mensup üst düzey subayların Taurus seyir füzelerinin Ukrayna’da konuşlandırılmasına ve Taurus füzelerinin Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım’a inşa ettiği Kırım Köprüsü’nü teknik olarak imha edip edemeyeceğine ilişkin ses kayıtlarının Rusya basınına yansımasının ardından Rusya’nın Almanya’nın Moskova Büyükelçisi’ni Dışişleri Bakanlığı’na çağırdığı ifade edildi.

Öte yandan, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Hava Kuvvetleri Komutanı Ingo Gerhartz ve diğer bazı generallerin görüşme kaydının dinlenilmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Rusya’yı Almanya’ya karşı ‘hibrit saldırı’ gerçekleştirmekle suçladı.

Savunma Bakanı Pistorius, başkent Berlin’de yaptığı açıklamada, “Bu olay açıkça Hava Kuvvetleri’ndeki bir tartışmanın dinlenmesi ve yayınlanmasından daha fazlasıdır. Bu, Rusya Devlet Başkanı (Vladimir) Putin’in yürüttüğü bilgi savaşının bir parçası, buna hiç şüphe yok. Bu dezenformasyon için hibrit bir saldırı, bölünmeler yaratmayı, birliğimizi baltalamayı amaçlıyor” ifadelerini kullandı.

Yaşananlara özel bir ihtiyatla ancak daha fazla kararlılıkla tepki verilmesi gerektiğini dile getiren Pistorius, olayın duyulmasının ardından Askeri Karşı İstihbarat Servisi’ni arayarak konunun tüm yönleriyle araştırılması talimatını verdiğini belirtti. Yapılacak incelemenin ardından gereken sonuç ve kararın alınacağına dikkati çeken Almanya Savunma Bakanı, ancak Putin’in oyunlarına gelinmemesi gerektiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN