Biden Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü

Biden Almanya Başbakanı Scholz ile görüştü

ABD Başkanı Joe Biden dün Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Biden Kongre'nin Ukrayna'ya fon sağlamaması durumunda "kriminal ihmale yakın" suçlu olacağını belirterek, Scholz'a Kiev'e Alman askeri yardımının sağlanmasındaki liderliğinden dolayı teşekkür etti.

Reuters’ta yer alan habere göre, Scholz, Rusya-Ukrayna savaşı ve Orta Doğu'daki krizi görüşmek üzere Beyaz Saray'da Biden ile bir araya geldi. ABD Başkanı Joe Biden dün Scholz ile görüşmesinde Ukrayna hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

Toplantıdan önce gazetecilere konuşan Scholz, Cumhuriyetçilerin göç politikasında reformlar içeren uzlaşma yasasını engellemesinin ardından ABD Senatosu'nun Perşembe günü Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardımı içeren 95,34 milyar dolarlık bir tasarıyı öne sürme yönündeki hamlesinin kendisini cesaretlendirdiğini söyledi.

Beyaz Saray, aylardır milletvekillerinin Kiev'e yardım sağlamadaki başarısızlığının Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinden iki yıl sonra Rusya'yla savaşma kabiliyetine zarar vereceği yönünde uyarılarda bulunuyordu.

UKRAYNA'YI DESTEKLEMEMEK SUÇ TEŞKİL EDEN BİR İHMAL

Scholz ile görüşmesinde Biden, "Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nin Ukrayna'yı desteklememesi suç teşkil eden ihmale yakındır. Bu çok çirkin bir durum" dedi.

İngilizce konuşan Scholz, "Avrupa'da artık bütçeye gerekli mali desteği alma yönünde kararlar aldığımız için çok mutluyum. Ayrıca Almanya silah teslimatı konusundaki desteğini artırmaya hazırdı. Umarım Kongre ve Meclis sizi takip eder ve gerekli desteği verme konusunda karar verir" ifadesini kullandı.

Scholz dünya siyasetine yön veren iki krizle ilgili görüşmeler için Beyaz Saray'da Biden'a katılmadan önce, Almanya'daki yatırım fırsatları hakkında konuşmak üzere ABD'li şirket yöneticileriyle bir araya geldi. Kendisi, Almanya'nın son zamanlarda Ukrayna'nın geniş çaplı bir Rus işgalini püskürtmesine destek olmak üzere kararlı katkılarda bulunduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN