Biden Navalny'nin ailesiyle görüştü: Putin için yaptırım sözü verdi

Biden Navalny'nin ailesiyle görüştü: Putin için yaptırım sözü verdi

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Rus muhalefet lideri Alexei Navalny'nin eşi ve kızıyla görüştü ve onu 'inanılmaz cesaretli bir adam' olarak nitelendirdi. Biden ayrıca Putin hakkında alınan yaptırım kararını hatırlatarak. bugün yaptırımın içeriğinin açıklanacağını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Rus muhalefet lideri Alexei Navalny'nin eşi ve kızıyla görüştü.

Kaliforniya'da gazetecilere konuşan Biden Washington'un Navalny'nin ölümünün ardından Rusya ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yaptırımlar uygulamayı planladığını yineledi.

Reuters’ta yer alan habere göre cezaevi 47 yaşındaki Navalny'nin, otuz yıl hapis cezasını çekmekte olduğu Kuzey Kutup Dairesi üzerindeki "Kutup Kurdu" ceza kolonisinde yürüyüş yaptıktan sonra Cuma günü bilincini kaybettiğini ve aniden öldüğünü söyledi.

YAPTIRIMLAR NAVALNY'NİN ÖLÜMÜNDEKİ SORUMLULARI HEDEF ALACAK

Biden Navalny'nin eşi Yulia ve kızı Dasha ile görüştükten sonra, "İnanılmaz cesarete sahip bir adamdı. Ölümünden sorumlu olan Putin'e yönelik yaptırımları bugün açıklayacağız" dedi.

Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland dün yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde açıklanacak yaptırımlardan bazılarının Navalny'nin ölümünden sorumlu olanları hedef alacağını söyledi.

Biden gazetecilere konuşmadan önce yapılan açıklamada Beyaz Saray, başkanın Navalny'nin ailesine 'en içten taziyelerini' ilettiğini söyledi. Beyaz Saray, Kaliforniya'daki toplantıda kendisinin, Navalny'nin "olağanüstü cesaretine, yolsuzlukla mücadele mirasına ve hukukun üstünlüğünün herkese eşit şekilde uygulandığı özgür ve demokratik bir Rusya'ya olan hayranlığını" dile getirdiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN