Biden siber güvenlik kararnamesi hazırlıyor

Biden siber güvenlik kararnamesi hazırlıyor

ABD’de Biden, ülkenin resmi kuruluşlarının hedef alındığı Rus ‘SolarWinds’ saldırısının ardından, siber güvenlik konusunda bir başkanlık kararnamesi imzalamaya hazırlıyor.

ABD Ulusal Halk Radyosunun (NPR) haberine göre, Biden yönetimi şu anda siber güvenlik konusunda bir kararname hazırlıyor. 

NPR'ye konuşan bir yetkili, Beyaz Saray'ın "SolarWinds" saldırısının ardından siber güvenliğe ayrıca önem verdiğini belirterek, kararnamede temel olarak yazılım geliştirme firmalarının sistematik araştırmalarını genişletmelerinin isteneceğini vurguladı. 

Biden yönetiminin "SolarWinds" konusunda detaylı araştırma yaptığını bildiren yetkili, ülkenin siber güvenliğinin modernleştirilmesi konusunda yapılması gereken çok şey olduğunu ve böyle bir olayın tekrar yaşanması riskinin azaltılması için çalışacaklarını kaydetti. 

10 RUS DİPLOMAT SINIR DIŞI EDİLECEK

ABD Başkanı Joe Biden, siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine etki etmeye yönelik faaliyetlerle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 10 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıklamıştı. 

ABD Hazine Bakanlığı da siber saldırı girişimi ve başkanlık seçimlerine müdahale gerekçesiyle Rusya ekonomisini hedef alan bir dizi yaptırım duyurmuştu. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN