Biden Ukrayna sınırında: Vahşeti önlemek için buradayız

Biden Ukrayna sınırında: Vahşeti önlemek için buradayız

ABD Başkanı Biden Ukrayna-Polonya sınırında konuştu. Biden, "Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna sınırında ABD'li askerlerle biraraya geldi. Biden, "Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız" ifadelerini kullandı.

Ukrayna-Rusya savaşını değerlendiren Biden şu açıklamaları yaptı:

"Demokrasiyi savunmak, vahşeti önlemek için buradayız. Uzun zamandır buradayız. 'Amerika'nın en iyi askerlerini gönderin' dedim. Hizmetiniz için teşekkür ederim."

Bununla birlikte Biden dün NATO liderleri ile yaptıkları görüşmelerde Ukrayna'ya askeri ve insani yardım sağlanması ile Rusya'ya yaptırımların sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıklarını vurgulayarak, "NATO hiç olmadığı kadar birlik olmuş durumda. Putin NATO'yu bölmeyi amaçladı ama başardığı şey tam tersi oldu" açıklamasını yapmıştı.

Başkanlığa geldiğinden bu yana Ukrayna'ya 2 milyar dolar askeri ekipman sözü verdiklerini belirten Biden, "Şu anda ben konuşurken Ukrayna'ya silahlarımız akıyor" dedi.

Biden, Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yeni insani yardım sağlayacaklarını dile getirerek, "Aileleri yeniden birleştirme amacımız kapsamında 100 bin Ukraynalıyı ülkemize kabul edeceğiz" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN