Bir aydır kayıp olan dört balıkçı bulundu

Bir aydır kayıp olan dört balıkçı bulundu

Kasım ayından bu yana Hint Okyanusu'nda kayıp olan dört Malinili balıkçı yaklaşık bir ay sonra bulundu.

İlk olarak Aralık ayı başında kayıp oldukları bildirilen dört balıkçıdan, bir haftayı aşkın süredir haber alınamıyordu. Balıkçılar için umutlar tükenmişti, "uçsuz bucaksız okyanusta kayboldular" denilmesinin ardından kapsamlı bir arama kurtarma operasyonunda, balıkçıların aileleriyle yakın işbirliği içinde olan Kenya Sahil Güvenlik Teşkilatı (KCGS), bir Çin balıkçı gemisinden balıkçıların hayatta olduğuna dair teyit aldı

Kenya sularında faaliyet gösteren bu Çin gemisi, dört balıkçıyı taşıyan alabora olmuş bir balıkçı teknesine rastladı.

Açıklamada, "Alabora olmuş bir teknede dört kişi bulduk, onları gemiye aldık, ancak gemi Sir Lanka'ya yanaşana kadar ülkelerine geri gönderilmeyecekler" denildi.

Kurtarılan balıkçıların aileleri, geminin Sri Lanka'ya daha önce varması planlandığından, kavuşmaları için Şubat ayına kadar beklemek zorunda kalacaklar.

Balıkçılar 30 Kasım'da Malindi Sahilinden hareket ederek bir hafta sonra geri dönmeyi planladıkları bir derin deniz balıkçılığı seferine çıkmışlardı. Kasım ayının sonundan bu yana aileleriyle iletişimi olmayan balıkçılar, Şubat ayında aileleriyle tekrar bir araya gelmeyi bekliyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN